De eerste week van de zomervakantie zit erop en voor het eerst in ons leven wil zomervakantie zeggen dat we er voor 2 maanden een extra kleine “werkkracht” bijhebben. En laat ons zeggen dat die werkkracht er best een unieke definitie van werken op nahoudt 😉 Ze kan heel goed tomaatjes plukken, maar verzamelt die liever in haar buik dan in een bakje. Plantwerk lukt ook al aardig en in stilte werken zit er tegenwoordig niet meer in want die kwebbel staat geen 5 seconden stil. Kortom, werken in de zomer heeft toch een iets andere dimensie gekregen en ook al gaat het werk er niet per se sneller op vooruit, het is leuk om samen tijd op het veld door te brengen.

En op dat veld is er afgelopen week veel veranderd, zowel in de positieve als in de negatieve zin. Onze prei voor komende herfst en winter zit in de grond en er is nog een reeksje kolen geplant. We hebben nog preiplantjes over dus mocht je nog op zoek zijn naar een leuke teelt voor in je moestuin of iemand kennen die er kan gebruiken, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Biologische planten die heel sterk zijn tegen roest dus kom er maar om! Het mindere nieuws is dat we op het punt gekomen zijn dat we helaas het gevoel krijgen dat het onkruid aan het winnen is. Wieden is zeer rustgevend voor het koppeke, dus als iemand nood heeft aan even tot rust komen, van harte welkom om even te helpen komen wieden. En als je dat niet spannend genoeg vindt, kan je ook Coloradokevers komen vangen want ook die zijn er weer en fretten ons patatten op.

Er zitten wel al patatjes van een degelijk formaat onder de grond dus het goede nieuws is wel dat we vanaf volgende week overschakelen op onze eigen Ardooise patatjes. Naast de gewone patatjes zijn ook onze rode Allouette patatjes er terug (voorlopig nog in beperkte mate) en we weten uit ervaring dat die de favoriet zijn van velen, waaronder die van de boeren. Nog cool is dat de radijsjes mix tegenwoordig bestaat uit een mengeling van rode, witte en gele radijsjes dus nog meer diversiteit nu het zomer is. Alweer een nieuwigheidje in onze teeltplanning waar we toch wel vrolijk van worden.

In fruitland is het nog steeds volop bessentijd. We hopen dat de vogels vandaag niet alles opgegeten hebben, want na de prachtig winderige zaterdag zijn al onze netten zowat gaan vliegen. Verder blijft het aanbod fruit op een mooi zomers niveau, chance dat we dat toch hebben om ons aan recht te trekken 😉 Aardbeibakjes en dergelijke ontvangen we met open armen want het is weer snoeptomaatjestijd dus niet vergeten om die terug te bezorgen aub 🙂

Wij zijn in verlof van 22 tot 28 juli 2024.

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder