• Veldupdate week 3 (2025)

    Onze eerste werkweek van 2025 zit er alweer op dus kunnen wij weer verhaaltjes vertellen over ons veld. Afgelopen week was het koud! En na ons verlof was die koude wel even wennen, maar gelukkig hebben we veel laagjes kleren om dat op te lossen. En van hard te werken krijg je natuurlijk ook warm. Daarom dat de opruim van onze tomatenserre een ideaal werkje was. En amai wat was Mazzel enthousiast om te helpen. De combinatie van natte sneeuw buiten en droge aarde binnen met het continue weg en weer geloop tussen buiten en binnen leverde ons aan het einde van de dag een zwarte hond op. Maar hij was zo gelukkig dus wij ook πŸ™‚

    Op ons veld is er niet heel veel veranderd en da’s best logisch want het is winter. Buiten kunnen we nog steeds allerlei lekkere koolsoorten oogsten. Voor wie de deadonkool nog niet probeerde, zeker eens doen want hij is heerlijk zoet en klaar te maken zoals savooi. En het voordeel van deadon is dat die beter tegen de vorst kan dan savooi, dus die heeft normaal weinig hinder ondervonden van het winterprikje. We moeten wel toegeven dat we ze stiekem voor de zekerheid een dekentje gegeven hebben dus morgen moeten we nog eens piepen hoe het ermee gesteld is πŸ˜‰

    En ook in de serres is het kalm, maar dankzij een teeltplanning die ieder jaar wat verfijnder wordt, kunnen we nog vanalles oogsten. Vooral de winterpostelein amuseert zich echt en geniet duidelijk van het stillekes aan beginnen lengen van de dagen want die groeit alweer. Veel andere gewassen zijn nog even in winterstop, maar wel voldoende groot om van te oogsten. En gewassen als spinazie wachten nog even op wat meer daglengte en warmte om hun groei te hernemen. Komatsuna, ook wel mosterdspinazie genoemd, groeit wel goed dus dat hebben we momenteel als spinazie alternatief. Iets pittiger van smaak, hetzelfde klaar te maken als spinazie. Zeker eens proberen nu ie in z’n nopjes is!

    In fruitland is er weinig nieuws te vermelden. Genieten van de diversiteit in het sinaasaanbod voor zolang het duurt want het seizoen der bloedappelsienen is altijd rapper gepasseerd dan we zouden willen πŸ˜‰

    Soep van de week = pastinaaksoep. Heerlijk verwarmend!

Een overzicht van onze openingsuren:

Woensdag 15 januari 2025: 10-12u en 13-17u
Zaterdag 18 januari 2025: 10-12u en 13-17u
Woensdag 22 januari 2025: 10-12u en 13-17u
Zaterdag 25 januari 2025: 10-12u en 13-17u

Een bestelling plaatsen bij boer Thijs kan:

  • via pakket samenstellen
  • door te mailen naar thijs@oostgoed.be
  • door te bellen op 0494/44 81 38
  • via een Whatsappje naar hetzelfde nummer

Gewoon langskomen tijdens de openingsuren en zelf je groentjes plukken of uitkiezen in ons veldwinkeltje kan natuurlijk ook!

Actueel aanbod (update 12-01-2025)

Filters Sort results
Reset Apply
4,20/kg
3,50/kg
3,50/kg
4,60/kg
3,80/kg
4,50/kg
4,20/kg
4,20/kg
4,20/kg
4,20/kg
4,55/kg
4,55/kg
2,00/stuk
3,10/kg
4,55/kg
2,40/bussel
2,40/bussel
2,40/bussel
9,50/kg
3,30/stuk
5,90/kg
3,30/bussel
5,00/kg
5,90/kg
3,50/stuk
0,50/stuk
3,30/bussel
14,10/kg
2,30/bussel
11,10/stuk
18,70/stuk
1,20/stuk
0,90/stuk
1,20/stuk
3,15/stuk
2,40/bussel
0,90/stuk
4,40/bussel
1,20/bol
2,30/bussel
2,30/bussel
12,00/kg
2,60/bussel
5,50/750ml
4,50/kg
4,40/kg
3,00/kg
2,20/bussel
4,45/kg
2,60/kg
2,60/kg
2,90/kg
2,60/kg
2,60/kg
2,60/kg
3,40/stuk
2,40/stuk
5,20/kg
4,80/kg
2,40/bussel
3,30/bussel
2,60/stuk
3,30/stuk
5,20/kg
2,80/stuk
9,00/kg
2,20/stuk
2,30/bussel
19,00/kg
6,50/stuk
6,00/stuk
6,00/stuk
6,00/stuk
6,00/stuk
6,00/stuk
5,50/stuk
3,10/stuk
6,40/kg
3,40/kg
2,80/stuk
3,30/bussel
20,00/kg
2,20/bussel
2,30/bussel
9,40/kg
2,60/stuk
5,50/kg
2,90/kg
4,20/kg
5,80/kg
5,80/kg