Voordelen van jouw wekelijks groentenpakket

Naast zelfpluk zetten we ook volop in op flexibele groentenpakketten. Pakketten hebben als groot voordeel voor ons (de boer) dat we een zicht krijgen op het aantal geïnteresseerden en dit kunnen meenemen in onze teeltplanning. Zo kunnen we vraag en aanbod veel beter op elkaar afstemmen en worden overschotten tot een minimum beperkt. Voor jullie (de consument) kan het inschrijven op pakketten ervoor zorgen dat ‘het ervan komt’ om je groentjes rechtstreeks bij de boer te kopen. Bovendien zijn pakketten een ideale manier om in je keuken te variëren met verse groentjes die thuishoren in het seizoen. Creatief kokkerellen met vruchten, blaadjes en knollen gegarandeerd!

Meer dan 80 soorten groenten!

Op ’t Oostgoed worden meer dan 80 verschillende soorten groenten geteeld. Het grootste deel daarvan telen we in open lucht, de vruchtgroenten die het graag warm hebben worden in onze koepelserres geteeld. Om vroeger en langer te kunnen genieten van de groenten die ook in open lucht groeien investeerden we in wat extra koepelserres. Op die manier wordt het mogelijk om jaarrond van verse, seizoensgebonden groenten te genieten. Naast groenten kan je bij ons ook terecht voor verschillende soorten kruiden, aardappelen, aardbeien en kleinfruit waaronder frambozen, rode bes, witte bes en stekelbes.

Samenstelling van jouw groentenpakket

Bij het samenstellen van de pakketten kiezen we groentjes vers van ’t veld, dus gegarandeerd op het ritme van de seizoenen. We zorgen voor een evenwichtig pakket bestaande uit blad-, wortel-, kool- en vruchtgewassen. De meeste groenten die je in onze pakketten kan terugvinden zijn vertrouwde soorten, maar af en toe mag je een specialleke in ontvangst nemen. Experimenteren met nieuwe soorten die er leuk uitzien, maar vooral ook lekker zijn is iets wat we graag doen. Via onze pakketten willen we jullie dan ook de kans geven om deze samen met ons te ontdekken. Voor de speciallekes voorzien we telkens een receptideetje als inspiratie om ermee aan de slag te gaan. Hieronder enkele voorbeelden van welke gewassen je in de verschillende groepen kan verwachten:

 • Bladgewassen: spinazie, sla, veldsla, warmoes, prei, kervel, winterpostelein
 • Koolgewassen: bloemkool, broccoli, spitskool, Chinese kool, radijsjes, paksoi, raapjes
 • Wortelgewassen: wortel, pastinaak, wortelpeterselie, knolvenkel, rode biet
 • Vruchtgewassen: tomaat, komkommer, aubergine, paprika, meloen, courgette

Keuze tussen verschillende soorten pakketten

 • Klein pakket: 4 à 5 soorten groenten, ideaal voor 2 personen
 • Middel pakket: 5 à 7 soorten groenten, ideaal voor 3 à 4 personen
 • Groot pakket: 5 à 7 soorten groenten, ideaal voor grotere gezinnen of mensen die graag veel groentjes eten
 • Soeppakket: seizoensgroenten voor een grote kom soep

Hoe werkt ons pakkettensysteem?

In ’t kort

 1. Je ontvangt wekelijks een pakketvoorstel via mail
 2. Je kan de inhoud en de hoeveelheden van je pakket naar believen aanpassen
 3. De prijs van je pakket is afhankelijk van de samenstelling
 4. Betalen gebeurt vooraf via overschrijving in schijven van minimum 50€
 5. Ophalen op woensdag of zaterdag op ’t Oostgoed, of in een van onderstaande afhaalpunten:
  • op woensdagvoormiddag (10-12u) bij Bokaal in Tielt
  • op woensdagnamiddag (13u30 -18u) bij Oxfam Wereldwinkel in Tielt
  • op vrijdagnamiddag (16u30-18u) bij Bokaal in Tielt
  • op vrijdagnamiddag (17u-19u) bij Jozef en Marleen in Meulebeke (Oude Tieltstraat)
  • op vrijdagnamiddag (16u30-18u) bij Hibiscus in Ingelmunster

In wat meer detail

Op basis van wat oogstklaar is op ons veld, stellen wij wekelijks een pakket samen. Je ontvangt iedere week op zondag een mailtje met daarin de voorgestelde samenstelling van je pakket. Je krijgt steeds de kans om de inhoud van je pakket of de voorgestelde hoeveelheden aan te passen. Zo kan je extra groentjes toevoegen die je super graag eet of een extra portie bestellen voor als je bezoek hebt. Je kan ook groentjes weglaten die je uit je eigen moestuin kan oogsten of echt niet lekker vindt. Een week zonder pakket kan op deze manier ook. Je hebt tot woensdagavond 18u de tijd om je aanpassingen door te geven.

Je pakket afhalen kan op woensdag of op zaterdag op ’t Oostgoed. Verder hebben we ook enkele afhaalpunten in de buurt. Op woensdag kan je je pakket ophalen in Tielt bij verpakkingsarme winkel Bokaal (10-12u) of bij Oxfam Wereldwinkel (13u30-18u). Op vrijdagnamiddag is er de mogelijkheid om je pakket op te halen bij Bokaal in Tielt (16u30-18u), bij natuurwinkel Hibiscus in Ingelmunster (16u30-18u) of bij Jozef & Marleen in Meulebeke (17-19u). De groenten worden de dag voordien of de dag zelf geoogst dus veel verser kan je ze niet hebben. De prijs van je pakket is afhankelijk van de samenstelling van je pakket en is steeds duidelijk weergegeven. Eerlijke en smaakvolle producten aan een eerlijke en transparante prijs is immers één van onze stokpaardjes. Voor pakketten die opgehaald worden in Tielt, Ingelmunster of Meulebeke rekenen we een extra kost van 2€ per pakket aan, ongeacht de grootte van het pakket.

Betalen gebeurt vooraf. Als blijk van engagement vragen we je om een minimumbedrag van 50 € over te schrijven. Na iedere bestelling gaat de prijs van je pakket af van je rekening. Via onze website kan je inloggen en makkelijk je saldo opvolgen. Indien je saldo negatief dreigt te worden, herinneren we je hier graag aan en verzoeken we je om bij te storten indien je verder van onze pakketten wil genieten. Je pakketten worden automatisch stopgezet indien je ervoor kiest om niet bij te storten.

Onze pakketten kunnen afgehaald worden op ’t Oostgoed zelf (Ardooie), bij Bokaal (Tielt), Oxfam Wereldwinkel (Tielt), natuurwinkel Hibiscus (Ingelmunster) of bij Jozef en Marleen (Meulebeke). Ideeën voor extra afhaalpunten zijn steeds welkom en kunnen verder bekeken worden.

Trouwe klanten worden beloond! We zetten je af en toe in de bloemetjes met een seizoensgebonden cadeautje. Dit kan je vooral in de zomer verwachten als ons veld een overvloed aan lekkers te bieden heeft.

Overtuigd?

Zin om iedere week uit te kijken naar een lading groentjes vers van ’t veld? Schrijf je dan snel in voor onze pakketten!