’t Oostgoed is een kleinschalig landbouwbedrijf dat begin 2019 opgericht werd door boer Thijs en Stefanie met als bedoeling op biologische wijze een uitgebreid gamma lekkere groentjes te telen en die lokaal te verkopen. Dit doen we omdat groenten telen en experimenteren met nieuwe soorten onze passie is en die passie nog zoveel leuker is als er ook andere mensen van kunnen meegenieten.

Door je groentjes bij ’t Oostgoed te kopen, ben je er zeker van dat de groentjes dagvers zijn en nog boordevol vitamientjes zitten. De beleving van alles te zien groeien en bloeien hangt onlosmakelijk samen met een bezoek aan ons veld en is mooi meegenomen. We kiezen voor korte keten, dus groentjes rechtstreeks van boer naar consument, omdat we geloven dat dit een ideale manier is om de boer een eerlijk loon te geven en de consument een eerlijk en vers product. Kortom, een win-win situatie.

We streven ernaar om jaarrond een zo divers mogelijk gamma seizoensgroentjes aan te bieden. We planten en zaaien regelmatig nieuwe soorten bij waardoor ons assortiment wekelijks varieert afhankelijk van de groeisnelheid van de gewassen en het weer.

Ons veld is gelegen in de Oosthoekstraat 11 te Ardooie, recht tegenover de boerderij, daar waar vier koepelserres staan en je meestal netten ziet liggen om onze groentjes te beschermen tegen beestjes die we liever niet hebben.

Elke woensdag en zaterdag ben je welkom van 10-12u en 13-18u (tenzij anders aangegeven).

Mis je iets in ons aanbod? Aarzel niet om het ons te vertellen en dan bekijken we de mogelijkheden!

We bieden onze groentjes aan op verschillende manieren:

Veldwinkel

In onze veldwinkel kan je terecht voor een uitgebreid aanbod biologische groenten vers van ons veld, aangevuld met een ruim aanbod biologisch fruit afkomstig uit Europa.

Het grootste deel van de groenten die we aanbieden komt van ons eigen veld dat gelegen is recht tegenover de winkel. Bij tekorten kopen we groenten aan bij collega bio boeren uit de streek. Het fruit dat we aankopen is steeds biologisch, seizoensgebonden en afkomstig uit Europa om zo de voedselkilometers beperkt te houden. Bananen zijn de enige uitzondering hierop.

Je kan een bezoek aan onze winkel steeds combineren met een wandeling op ons veld. Op die manier kan je met je eigen ogen zien wat er in het seizoen is en hoe de verschillende soorten groenten groeien. In de zomer is het zelf uitkiezen en plukken van je tomaten een top activiteit.

Zelfpluk zonder abonnement

Onze zelfpluk is toegankelijk voor iedereen die graag met z’n eigen ogen ziet hoe de groenten groeien en graag zelf de handen uit de mouwen steekt om een uniek exemplaar te oogsten. Een deel van je groentjes zelf plukken en aanvullen met producten uit onze winkel behoort tot de mogelijkheden.

Onze zelfpluk is zonder abonnement en zoals de naam het zegt pluk je zelf je eigen groentjes. Een grote broccoli of toch liever een kleiner exemplaar? Een rechte komkommer of mag het ook die kromkommer zijn die even lekker is? Je komt gewoon langs tijdens de openingsuren, trekt het veld op en ziet welke vormen en formaten er van de verschillende groenten groeien. Je kiest er diegene uit die je graag mee wil nemen naar huis en rekent af in de veldwinkel recht tegenover ons veld. Geen ervaring met zelf oogsten? Geen probleem! Wij zijn in de buurt en geven je met plezier tips hoe je het oogsten best aanpakt. Wij voorzien ook mesjes, schaartjes en oogstkarren. Zelf zakjes meebrengen is leuk, maar geen probleem als je dat vergeet.

Groentenpakketten

Voor onze groentenpakketten hebben we twee formules:

1. Abonnement wekelijks flexibel groentenpakket

Ons flexibel groentenabonnement helpt je om iedere week gevarieerd en seizoensgebonden te eten. Doordat er af en toe een specialleke in de pakketten zit, kan dat een stimulans zijn om eens iets nieuws op tafel te toveren.

Wij stellen wekelijks een groentenpakket voor je samen. Je ontvangt dit pakketvoorstel in je mailbox en kan de inhoud van je pakket vrij aanpassen. Je groentenpakket vergeten wordt op deze manier zo goed als onmogelijk. Betalen gebeurt vooraf. Je kan je pakket afhalen op ’t Oostgoed (tijdens of na de openingsuren), of in één van onze afhaalpunten:

  • Verpakkingsarme winkel Bokaal in Tielt (woensdag 10-12u en vrijdag 16u30-18u)
  • Oxfam Wereldwinkel in Tielt (woensdag 13u30-18u)
  • Natuurwinkel Hibiscus in Ingelmunster (vrijdag 16u30-18u)
  • Bij Jozef & Marleen in Meulebeke, Oude Tieltstraat (vrijdag 17-19u)

Uitgebreide informatie over onze flexibele groentenpakketten kan je hier vinden.

De ene week zin om zelf te komen plukken en de week erop liever een mandje vol lekkers dat voor je klaarstaat? Ook dat kan! Je wekelijks groentenabonnement een weekje stilleggen en zelf je groentjes komen oogsten behoort tot de mogelijkheden.

2. Groentenpakket zonder abonnement
Je bekijkt hier zelf wat ons veld te bieden heeft en stelt een groentenpakket naar keuze samen. Je denkt er zelf aan om je pakket te bestellen. Betalen doe je ter plaatse en kan cash of met payconiq. Je pakket afhalen kan op ’t Oostgoed tijdens de openingsuren of in een van onze afhaalpunten.