’t Oostgoed is een kleinschalig landbouwbedrijf dat begin 2019 opgericht werd door boer Thijs en Stefanie met als bedoeling op biologische wijze een uitgebreid gamma lekkere groentjes te telen en die lokaal te verkopen. Dit doen we omdat groenten telen en experimenteren met nieuwe soorten onze passie is en die passie nog zoveel leuker is als er ook andere mensen van kunnen meegenieten.

Door je groentjes bij ’t Oostgoed te kopen, ben je er zeker van dat de groentjes dagvers zijn en nog boordevol vitamientjes zitten. De beleving van alles te zien groeien en bloeien hangt onlosmakelijk samen met een bezoek aan ons veld en is mooi meegenomen. We kiezen voor korte keten, dus groentjes rechtstreeks van boer naar consument, omdat we geloven dat dit een ideale manier is om de boer een eerlijk loon te geven en de consument een eerlijk en vers product. Kortom, een win-win situatie.

We streven ernaar om jaarrond een zo divers mogelijk gamma seizoensgroentjes aan te bieden. We planten en zaaien regelmatig nieuwe soorten bij waardoor ons assortiment wekelijks varieert afhankelijk van de groeisnelheid van de gewassen en het weer.

Ons veld is gelegen in de Oosthoekstraat 11 te Ardooie, recht tegenover de boerderij, daar waar twee koepelserres staan en je meestal netten ziet liggen om onze groentjes te beschermen tegen beestjes die we liever niet hebben.

Elke woensdag en zaterdag ben je welkom van 10-12u en 13-18u (tenzij anders aangegeven).

Mis je iets in ons aanbod? Aarzel niet om het ons te vertellen en dan bekijken we de mogelijkheden!

We bieden onze groentjes aan op verschillende manieren:

Zelfpluk

Zoals de naam het zegt pluk je zelf je eigen groentjes. Een grote broccoli of toch liever een kleiner exemplaar? Een rechte komkommer of mag het ook die kromkommer zijn die even lekker is? Je wandelt rond, ziet welke vormen en formaten er van de verschillende groenten groeien op ons veld en kiest er diegene uit die je graag mee wil nemen naar huis. Geen ervaring met zelf oogsten? Geen probleem! Wij zijn in de buurt en geven je met plezier tips hoe je het oogsten best aanpakt.

Pakketten

Voor onze groentenpakketten hebben we twee formules:

1. Groentenpakket zonder abonnement
Je bekijkt hier zelf wat ons veld te bieden heeft en stelt een groentenpakket naar keuze samen. Je denkt er zelf aan om je pakket te bestellen. Betalen doe je ter plaatse en kan cash of met payconiq. Je pakket afhalen kan op ‘t Oostgoed tijdens de openingsuren.

2. Abonnement wekelijks groentenpakket
Wij stellen wekelijks een groentenpakket voor je samen. Je ontvangt dit pakketvoorstel in je mailbox en kan de inhoud van je pakket vrij aanpassen. Je groentenpakket vergeten wordt op deze manier zo goed als onmogelijk. Betalen gebeurt vooraf. Je kan je pakket afhalen op ‘t Oostgoed, tijdens of na de openingsuren.

Vanaf eind mei 2020 is afhaling van onze groentepakketten ook mogelijk op woensdagvoormiddag bij verpakkingsarme winkel Bokaal in Tielt. Alle info kan je hier vinden.

De ene week zin om zelf te komen plukken en de week erop liever een mandje vol lekkers dat voor je klaarstaat? Ook dat kan! Je wekelijks groentenabonnement een weekje stilleggen en zelf je groentjes komen oogsten behoort tot de mogelijkheden.