Ingrediënten
- 1 pompoen “Sugar babe”
- 1 rode ajuin
- 1 rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- 150 g quinoa
- 75 ml witte wijn
- 500 ml groentebouillon
- 200 g gekookte kikkererwten
- paprikapoeder
- peper en zout
Bereiding
- Snij de pompoen overlangs door en schraap de zaden eruit. Borstel olijfolie aan de binnenkant, zet de helften terug op elkaar en plaats in de oven op 180°C gedurende 45 minuten.
- Stoof de fijn gesneden look en ajuin, voeg na 5 minuten de fijngesneden paprika toe.
- Na nog eens 5 minuten meng je de quinoa eronder.
- Voeg de witte wijn toe en laat al roerend volledig opdrogen.
- Giet er de bouillon bij en laat gedurende 20 minuten garen.
- Voeg de kikkererwten toe en kruid met paprikapoeder, peper en zout.
- Vul de pompoen met het quinoamengsel en werk af met wat verse peterselie