Ingrediënten

  • 1 pompoen “Sugar babe”
  • 1 rode ajuin
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g quinoa
  • 75 ml witte wijn
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 g gekookte kikkererwten
  • paprikapoeder
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snij de pompoen overlangs door en schraap de zaden eruit. Borstel olijfolie aan de binnenkant, zet de helften terug op elkaar en plaats in de oven op 180°C gedurende 45 minuten.
  2. Stoof de fijn gesneden look en ajuin, voeg na 5 minuten de fijngesneden paprika toe.
  3. Na nog eens 5 minuten meng je de quinoa eronder.
  4. Voeg de witte wijn toe en laat al roerend volledig opdrogen.
  5. Giet er de bouillon bij en laat gedurende 20 minuten garen.
  6. Voeg de kikkererwten toe en kruid met paprikapoeder, peper en zout.
  7. Vul de pompoen met het quinoamengsel en werk af met wat verse peterselie
Categorieën: Recepten