Verrassing in onze nieuwe serre

Dat er heel wat uitdagingen zijn aan je seizoen proberen vervroegen hebben we op een andere manier aan de lijve ondervonden. Je zou denken dat te koud en te nat de grootste uitdagingen zijn, daar gingen wij toch van uit. Wel, we zijn van gedacht veranderd! Beestjes die met een hongerke zitten tijdens de wintermaanden zijn namelijk een niet te onderschatten bedreiging ?. We hebben geen daders aan het werk gezien, maar de putjes op klokvaste afstand van elkaar en mooi op een rechte lijn vonden we toch ietwat verdacht. Voordat we het mooie patroon gezien hadden, dachten we nog aan condensdruppels die op de grond gevallen waren. Bij nadere inspectie bleken onze erwtjes die net ontkiemden allemaal afgeknabbeld. De Ardooise varianten van Knabbel en Babbel zijn dus aan het werk geweest. Die gasten weten dus ook dat erwtjes lekker zijn. Erwtjes poging 2 zit ondertussen in de grond dus spannend afwachten of onze afdekking volstaat om aan de fretzakskes te ontsnappen. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Nog een tipje van de sluier van ons teeltplan

Vorige week vertelden we al over ons uitgebreid gamma tomaten dat deze zomer in onze serre te vinden zal zijn. Tijd om een volgend tipje van de sluier te verklappen. Wist je dat er veel meer soorten radijzen zijn dan enkel de rode? Je hebt misschien al kennis gemaakt met onze lange, witte radijzen, maar de natuur heeft nog heel wat meer soorten in de aanbieding. Zo zullen we vanaf het voorjaar ook lange rode radijzen met een wit puntje, gele radijzen, ronde witte radijzen, ronde rode radijzen met een wit puntje en paarse radijsjes in ons assortiment hebben. Dus ook voor de radijzen geldt: kleurenpracht op je bord en een pallet aan verschillende smaken gegarandeerd ? In de nazomer gaan we ook eens Chinese radijs uitproberen. Da’s een grote radijs van ongeveer 5 cm diameter die prachtig roodpaars is vanbinnen. Ziet er superleuk uit, maar om te weten hoe dit specialleke smaakt is het nog even afwachten want dat weten we zelf ook nog niet. Wij zijn alvast benieuwd ?

Categorieën: Nieuwtjes

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder