Ingrediënten                       

  • 2 bussels raapjes
  • 2 uien
  • 1,5 l kippebouillon
  • 100 g gerookt spek
  • 1 dl room
  • Peper, zout en nootmuskaat
  • Paar takjes peterselie

Bereiding

  • Snijd 1 à 2 raapjes fijn
  • Snijd de uien en de overige raapjes in grove stukken
  • Stoof de uien glazig in wat boter of olie en voeg de raapjes toe
  • Laat enkele minuten aanstoven
  • Kruid met peper, zout en nootmuskaat
  • Voeg de bouillon toe en laat gedurende 20 minuutjes koken op een zacht vuurtje
  • Bak de spekblokjes met de fijngesnipperde raapjes in een anti-kleefpan
  • Mix de soep fijn
  • Werk de soep bij het opdienen af met wat room en een lepeltje spekraapjesmix
Categorieën: Recepten

1 reactie

Martine Wylocke · 5 mei 2020 op 14:52

Voor het eerst raapjessoep gemaakt en het resultaat smaakt naar veeeeeeel meer! Eenvoudig te bereiden èn super lekker.

Reacties zijn gesloten.