Ingrediënten
- 2 bussels raapjes
- 2 uien
- 1,5 l kippebouillon
- 100 g gerookt spek
- 1 dl room
- Peper, zout en nootmuskaat
- Paar takjes peterselie
Bereiding
- Snijd 1 à 2 raapjes fijn
- Snijd de uien en de overige raapjes in grove stukken
- Stoof de uien glazig in wat boter of olie en voeg de raapjes toe
- Laat enkele minuten aanstoven
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat
- Voeg de bouillon toe en laat gedurende 20 minuutjes koken op een zacht vuurtje
- Bak de spekblokjes met de fijngesnipperde raapjes in een anti-kleefpan
- Mix de soep fijn
- Werk de soep bij het opdienen af met wat room en een lepeltje spekraapjesmix
1 reactie
Martine Wylocke · 5 mei 2020 op 14:52
Voor het eerst raapjessoep gemaakt en het resultaat smaakt naar veeeeeeel meer! Eenvoudig te bereiden èn super lekker.
Reacties zijn gesloten.