Ingrediënten                       

  • 2 bussels raapjes
  • 2 uien
  • 1,5 l kippebouillon
  • 100 g gerookt spek
  • 1 dl room
  • Peper, zout en nootmuskaat
  • Paar takjes peterselie

Bereiding

  • Snijd 1 à 2 raapjes fijn
  • Snijd de uien en de overige raapjes in grove stukken
  • Stoof de uien glazig in wat boter of olie en voeg de raapjes toe
  • Laat enkele minuten aanstoven
  • Kruid met peper, zout en nootmuskaat
  • Voeg de bouillon toe en laat gedurende 20 minuutjes koken op een zacht vuurtje
  • Bak de spekblokjes met de fijngesnipperde raapjes in een anti-kleefpan
  • Mix de soep fijn
  • Werk de soep bij het opdienen af met wat room en een lepeltje spekraapjesmix
Categorieën: Recepten

1 reactie

Martine Wylocke · 5 mei 2020 op 14:52

Voor het eerst raapjessoep gemaakt en het resultaat smaakt naar veeeeeeel meer! Eenvoudig te bereiden èn super lekker.

Reacties zijn gesloten.

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder