De serres van ’t Oostgoed doorstaan de storm

Het waren een paar spannende dagen, maar we zijn blij deze nieuwsbrief te kunnen beginnen met goed nieuws: onze serres hebben de storm doorstaan ? Op wat kleinigheidjes na althans… De deuren van de grote serre zaten een beetje uit de haak en aan de achterkant zijn er een paar scheurtjes. Wat mankracht en een koevoet later zitten de deuren ondertussen weer op de rails, ze terug vlot laten schuiven wordt wat meer geknutsel maar dat komt goed. En de scheurtjes? Een plakker erop en we kunnen weer door (hopen we ?). Verder heeft onze waterton een paar koprollen gemaakt, maar gelukkig voor de aardbeitjes is ze vlak ernaast gestopt. Met ons infobord/affiche is het iets minder goed gesteld: helemaal krom en de twee affiches hebben ook vleugels gekregen. Een affiche is ondertussen teruggevonden in de gracht, maar de andere is nog steeds op de dool. Dus als je in de ruime omgeving van de Oosthoekstraat iets ziet dat lijkt op onze affiche, graag een seintje. Het zou leuk zijn mochten we die ook nog terugvinden! 

Boer Thijs knutselt een multifunctioneel wiedbed

Een van onze goede voornemens voor dit jaar is om ons onkruid beter de baas te kunnen. De bricoleursweek was het ideale moment om de koe bij de hoorns te vatten want boer Thijs zal hopelijk tegen morgenavond een oude elektrische rolstoel omgetoverd hebben tot een multifunctioneel wiedbed. Een wat? Wel, een karretje dat vanzelf vooruit rijdt en waar je comfortabel kan op liggen om het onkruid te wieden tussen fijne gewassen als worteltjes. Daarnaast zal het ding ook gebruikt kunnen worden om te planten en ook als oogstkar kan het dienst doen. Dus al wie deze zomer eens op een superoriginele manier een stukje onkruid wil komen wieden, jullie zijn bij deze uitgenodigd ? Zie dit filmpje om je iets bij deze attractie te kunnen voorstellen!

Categorieën: Nieuwtjes

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder