Zalig weertje afgelopen week en heel aangenaam in de serres. De zon geeft echt al warmte dus voelt het toch een beetje alsof alles uit zijn winterslaap aan het ontwaken is.

Onze grote tomatenserre is eindelijk helemaal opgeruimd en afgewerkt geraakt. Nu er overal plastiek vasthangt zoals het zou moeten is ze ook kipjesproof dus zijn onze kraaiende haan en zijn dames verhuisd naar hun ruim overdekt luxe winterverblijf. Mazzel was niet bij de verhuis en heeft toch even moeten zoeken naar zijn favoriete vriendjes op het veld. De serre onkruidvrij houden, bemesten en groenafval van bij de opruim uit naburige serres opeten. Meer verwachten we niet van die gasten, al zijn de eitjes natuurlijk wel mooi meegenomen 🙂

In het aanbod nog steeds veel variatie met de gekende winterse klassiekers. Deadonkool is een echte topper in een wokje dus wie ze nog niet probeerde, echt een aanrader. Qua smaak een beetje te vergelijken met de zoetigheid van een spitskool dus ook rauw heel lekker!

In fruitland loopt het Italiaanse seizoen van de gele kiwi’s op zijn einde dus wie daar nog eens van wil smullen wacht best niet te lang want ze verdwijnen binnenkort uit het assortiment.

Soep van de week = Venkelsoep. De kleine exemplaren die nog steeds van eigen kweek zijn, lenen zich perfect voor een soepje. Toch altijd een beetje lentegevoel bij venkel 🙂

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder