Het is gebeurd! Na weken vol verwachting uitkijken naar dit moment, was het donderdag eindelijk zover. Onze eerste lichting nieuwe plantjes van het jaar is toegekomen en zit zowaar al een deel in de grond. Zonne-energie is ideaal om het werk vlotjes vooruit te laten gaan.

Naast planten beginnen ook de eerste zaaiingen hun kopje boven te steken. Dus nog een heel klein beetje geduld en de nieuwe lenteklassiekers komen eraan. Met kop voorop wordt ongetwijfeld de radijsjes, maar ook tuinbonen, raapsteeltjes, erwtjes en peultjes komen eraan als alles goed gaat. Met de vorst die er nog aankomt moeten we goed dekentjes leggen en zeker niet te vroeg victorie kraaien, maar wie niet waagt niet wint is ons motto.

In de pakketten (en in het algemeen) bereiken we stillekes aan de periode van de hungry gap in het seizoensaanbod. Dat wil zeggen dat het winters lekker stillekes aan op zijn einde begint te lopen en dat het lentes lekker al in de grond zit, maar nog niet oogstklaar is. Maar geen paniek want met de vele soorten die wij (en onze collega’s) nog hebben, kunnen we nog wel enkele weken gevarieerd eten alvorens ons volledig te smijten op het lentes lekker. We beginnen alvast te watertanden 🙂

In fruitland niet veel te melden want ook daar verandert het aanbod niet veel.

Soep van de week = knolseldersoep met peer.

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder