De update van buiten kan kort: er zit nog steeds niets in de grond. Het ziet er wel naar uit dat we er de komende week gaan kunnen invliegen dus laat ons hopen dat het deze keer voor echt is 🙂 Wat we dan wel gedaan hebben afgelopen week? Hard gewerkt in de serre en de helft van de tomaten al in de grond gestoken 😀

Ondertussen hebben we ook wel een voordeel van een laat seizoen ontdekt dus ook dat delen we graag even met jullie. Onze lenteraapjes uit de serre zijn dit jaar supergoed gelukt. We hebben hetzelfde gedaan als andere jaren en mooi afgedekt met een gaas tegen de vliegen die graag snabbelen aan de raapjes. Andere jaren vinden we steevast heel wat raapjes die nog afgesnabbeld zijn doordat de vliegen toch onder het net geraken. Dit jaar zijn de raapjes spik en span en we denken dat dat komt doordat de vliegen ook wat langer in winterrust geweest zijn dit jaar 🙂

Onze asperges komen maar heel op het gemak boven piepen, maar om toch ten volle van het korte aspergeseizoen te kunnen genieten bieden we daarom eens witte asperges van een collega bio boer aan. Heerlijk op z’n Vlaams met een busseltje peterselie uit onze serre en een eitje van onze kipjes. Krijgen jullie al het water in de mond? Wij alvast wel!

Verder is onze paksoi uit de serres groot genoeg dus nog een lenteklassieker bij uitstek! De radijsjes, lenteraapjes en spinazie blijven gaan dus in afwachting van bijkomend lekkers nog even daarvan genieten. Koolrabi en Chinese kool zijn op komst dus als de zon haar wat meer van haar beste kant laat zien kan het rap gaan 🙂 Originele receptideetjes voor radijsjes vinden jullie hier!

In fruitland zijn het nog steeds de gekende klassiekers. Sorry dat we niet iedereen kumquats kunnen geven hebben, maar dat nu eenmaal het risico van speciallekes die we aankopen zeker?

Soep van de week = soep van lenteraapjes.

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder