Afgelopen week weer heel wat werk kunnen verrichten op het veld. Het belangrijkste van afgelopen week was ongetwijfeld onze zoete patat die de grond in gegaan is. Best wel wat werk aan want we moesten eerst nog ruggen trekken met bio-afbreekbare folie kwestie van het ons niet te moeilijk te maken met het onkruid. Hopelijk nu veel warmte en dan kan dat niet fout gaan. Ons gewone patatten zijn hopelijk de volgende die de grond in kunnen dus vroege eigen patatjes zullen we dit jaar niet hebben. Gelukkig zijn er nog andere bio boeren die zandgrond hebben en wel vroeger kunnen planten hebben 🙂

Verder groeit alles nu echt wel vollen bak (inclusief het onkruid, maar dat pakken we erbij). We hebben weer eigen bloemkolen, deze keer uit de serre. De doperwten zijn over hun piek heen dus naar schatting nog een week of 2 in het aanbod en daarna is het ermee gedaan tot volgend jaar. De peultjes staan nog mooi in bloei dus die blijven vermoedelijk nog iets langer in het aanbod.

En dan nog even over de grote broer van de erwtjes, nl de tuinbonen. Die zijn werkelijk een echte delicatesse die super veelzijdig zijn in gebruik: je kan ze gebruiken in slaatjes, er falafels of humus van maken of zoals we ze zelf graag gebruiken: in een wokske 🙂 Hier vind je heel wat receptideeën.

In fruitland hebben we TOPnieuws: onze eigen aardbeien zijn volop aan het verkleuren en met de vele zon in het vooruitzicht verwachten we dat het razendsnel kan gaan. Vanaf nu dus voor enkele weken Ardooise aardbeien in het aanbod. Onze kleine voorproevers hebben ze alletwee unaniem lekker bevonden met rode mondjes (en kleertjes) tot gevolg! En ook de vogels hebben ze al in de mot, dus we hebben er al flink een net opgelegd ter bescherming. Verder zijn de Spaanse nectarines echt al lekker, zeker als ze nog een paar daagjes op kamertemperatuur gerijpt zijn dus het is ook eindelijk lente in fruitland.

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder