Het is niet moeilijk niet meer zeker om te raden wat onze hoofdactiviteiten waren van afgelopen week? Alweer planten! Deze keer zijn nog heel wat winterse kolen zoals spruiten en flower sprouts de grond in gegaan, maar ook bloemkool, broccoli en oranje bloemkool gingen de grond in dus die komen eraan over x aantal weken. Het is groeizaam weer dus naast planten was wieden ook een belangrijke activiteit waar we zoals jaarlijks wat te weinig tijd voor hebben 🙂 Maar sommige stukken staan al proper en het doel is om de rest de komende weken ook onkruidvrij te krijgen!

Er valt ondertussen ook steeds meer en meer te oogsten en we verschieten er telkens van hoeveel tijd daarin kruipt. Wel een van de leukste werkjes aangezien het het eindresultaat is van al ons harde werk en goede zorgen.

Deze week in ons aanbod een aantal klassiekers, aangevuld met een aantal nieuwigheden. We hebben een aantal reeksen sla die voorzien waren om met enige tussentijd te planten samen in de grond moeten steken wegens de plantfile die was ontstaan. En rarara die zijn nu toch wel allemaal tegelijk oogstklaar zeker. Dus kropsla, eikenblad rood en eikenblad groen à volonté. Chance dat het ideaal weer is voor slaatjes te eten 🙂 We zeggen al 5 jaar dat we snijbonen gaan zetten en dit jaar is het er voor het eerst eindelijk van gekomen. En ze zijn nu klaar om opgegeten te worden! Voorgeproefd en overduidelijk LEKKER bevonden! Ook radijsjes van eigen kweek zijn er weer even dus geniet ervan want onze structuur in regelmatig zaaien is wat zoek gezien het vele andere plantwerk. 

In fruitland zijn onze eigen aardbeien zo goed als gedaan. Het was een kort en krachtig seizoen dus hopelijk hebben jullie ervan genoten. Verder kunnen we de eerste Belgische framboosjes aankopen in afwachting van onze eigen oogst.

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder