We zijn er de afgelopen week weer met ‘hernieuwde’ energie ingevlogen. Het veld had ons duidelijk gemist en wij ons veld heel stiekem ook wel een beetje. Ons zoete patatten waren wat overwoekerd aan het geraken door het onkruid dus hebben we daar een reddingsactie uitgevoerd. We zien ze alweer wat beter staan, maar helemaal klaar zijn we er nog niet mee.

Oogsten moet uiteraard ook gebeuren en blijft toch het leukste werkje want dat voelt toch telkens weer als de ultieme beloning voor het harde werk en de goede zorgen. Zeker voor de tomaten is dat het geval want we zijn daar al mee bezig van maart, steken iedere week enkele uren werk in het onderhoud van die planten en ook het oogsten zelf is niet op 5 minuten gedaan. De proevertjes tussendoor maken het een extra lekker werkje 🙂

Het is zomer dus ook al zou je het niet zeggen als je buiten kijkt, de vruchtgroenten in de serre amuseren zich. Dat wil dus zeggen dat er tomaten, snoeptomaten, paprika’s en aubergines à volonté zijn. Superlekker om die gewoon allemaal samen in een heerlijk Zuiders stoofpotje te gooien. Courgetten ook nog steeds à volonté en die passen daar toevallig ook goed bij. Mis de courgettenpromo van 3+2 gratis niet! Courgetten kan je makkelijk invriezen om dan in de winter lekkere soep of spaghettisaus van te maken. Ook de passatapromo is er eentje om in het achterhoofd te houden: 3 kilo tweede keus tomaten (=heerlijke tomaten met een net iets groter barstje of een bruin plekske op hun poepke) + 1 bussel basilicum + 1 pikant pepertje voor de mooie prijs van 15€. Tijdelijk aanbod zolang de passatatomatenvoorraad strekt!

Ook de kolen amuseren zich want van al dat hemelwater groeien die gasten goed. Nog steeds veel broccoli en witte bloemkool, maar ook romanesco en paksoi zijn van de partij. In de kleine serres zagen we plots dat ons experimentje met edamame of verse sojaboontjes klaar was om geoogst te worden. Superlekker, je hoeft ze enkel 4 minuutjes te koken, wat zout over te strooien en je hebt een heerlijk en gezond aperitiefhapje.

Verder zijn de eerste spaghettipompoenen oogstklaar. We proefden deze middag eentje voor met tomatensaus en twas dik in orde! Ook de back up champignonleverancier is terug uit congé dus de chamignonnekes zijn terug in het aanbod.

In fruitland hebben we al enkele Charentais meloenen en klinken de watermeloenen hol dus dat wil zeggen oogsten die handel! Niet verschieten want het zijn watermeloenen die geel van schil zijn en rood vruchtvlees hebben. Voorgeproefd en superzoet dus heel lekker bevonden! Verder zijn er veel collega bio boeren die nog besjes hebben (de onze zijn tot de laatste opgefret door de merels dus netten hangen wordt een prioritair winterwerkje). Daarom dus ook besjes (blauw, rood en stekel) in het aanbod. Smullen maar!

Tot slot nog even melden dat je nog steeds alle tomatenlovers naar ons mag sturen want we zitten nog steeds in de piek van de tomaten!

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder