Joepie, we konden deze week een groot werk afvinken van onze to do lijst want alle zoete patatten zijn uit de grond. We hebben ze momenteel naar warmere Ardooise oorden gestuurd om op smaak te komen dus nog heel even geduld en we hebben er weer continu in het aanbod. De eerste bak met onze testoogst is ondertussen al helemaal leeg dus we zitten efkes met een kleine stockbreuk 😉 Nu is het uitkijken naar een moment om onze gewone patatten uit de grond te halen. Dat is minder manueel uitspitwerk want we hebben daar een machientje voor, maar wel evenveel manueel opraapwerk. Dus onder het motto vele handen maken het werk licht, mogen jullie als het eens een paar dagen niet meer geregend heeft een uitnodiging voor onze patattenraap verwachten.

Buiten nog steeds een weelde aan vanalles en nog wat: bieten, spinazie, warmoes, massa’s soorten koolgewassen, … Kortom, genoeg keuze uit vitamientjes om de winter gezond door te komen. In de serres is er na de snijsla mix nu ook de eerste veldsla die groot genoeg is om te oogsten dus nog meer lekkere blaadjes.

In fruitland is het alweer gedaan met de groene satsuma’s en gaan we over op hun broers de oranje mandarijnen. Ze zijn groot, maar voor de superzoetigheid is het nog wat vroeg. We zouden ze eerder nog omschrijven als lichtzuur om toch een beetje in satsuma sferen te blijven.

Om af te sluiten nog even dit. De week van 1 november is het herfstvakantie en aangezien wij sinds september op het ritme van school en bijhorende vakanties leven, hebben we besloten er een weekje tussenuit te knijpen. Het onkruid zal ons zo hard niet meer missen deze tijd van het jaar dus gaan we trachten onze batterijtjes wat bij te laden. We zijn dus dicht op 1 en 4 november waardoor er dus volgende zondag geen nieuws zal komen, maar wel op zondag 5 november. Laat ons hopen dat Mazzel niet weer de blikvanger van onze volgende update wordt 😉

Soeppakket van de week = winterposteleinsoep

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder