Hier zijn we alweer met onze laatste update van dit jaar. Amai we kunnen wel zeggen dat de tijd vliegt! We beginnen op het veld eindelijk stillekes aan het gevoel te hebben dat de winterrust zich aandient. Of lees: dat we eindelijk de opgebouwde achterstand van een heel seizoen een beetje weggewerkt hebben 😉 Komende week nog een paar dagen doordoen en dan liggen de serres er allemaal spik en span bij om de congé met een gerust hart in te zetten.

Zoals eerder gezegd gaan we de deuren na deze week twee weekjes dicht doen, maar das niet om 2 weken op ons gat te zitten want sinds we beiden boeren heeft geen een van ons getwee nog een zittend gat 😉 We gaan wel een beetje op ons gat zitten want we zitten nog met een serieuze boekhoudkundige achterstand. En helaas is die enkel van achter een computer op te lossen en hebben we geen standing desk.

Dit gezegd zijnde even terug naar de kern van de zaak en dat is ons GROENSEL. We hebben Christmas venkel, klinkt cool hé. Dat is eigenlijk gewone venkel, maar omdat het niet zo evident is om dat nu nog van Belgische bodem te hebben, vonden we dat we hem een speciale naam mochten geven. Met dank aan onze serres en het zachte najaar om ze nu op oogstklaar formaat te hebben. Ook de deadonkolen zijn terug van weggeweest. Deadon is een kruising van rode kool en savooi of tis te zeggen: ze heeft de bubbelstructuur van een savooi, een paarse schijn van de rode kool en ze smaakt als de zoetigheid van spitskool. Kortom, een plezier voor het oog en de mond. Voor zij die hem nog niet kennen: zeker uitproberen, je gaat het u niet beklagen. Voor zij die hem kennen en fan zijn: joepie hij is er nog even! Ook flower sprouts hebben we weer, nog niet de grote massa maar wel al te bestellen. Flower sprouts is een kruising tussen boerenkool en spruitjes en het coole aan die gasten is dat ze gaar zijn in 3 minuten en dat er geen kuiswerk aan is, enkel spoelen en in de pan gooien. Subliem van smaak en ideaal om je kerstmenu mee te pimpen!

In fruitland houden we het kort want het is winter dus draaien we rond met de gekende soorten.

Soep van de week = knolselder-kervelsoep.

Om af te sluiten wensen wij jullie alvast een heel fijn eindejaar en een gelukkig en gezond 2024 met heel veel lekkere groentjes 😉

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder