We hebben een heel gevarieerde week achter de rug. In het begin van de week hadden we een echt lentegevoel dus heeft den boer zijn Actisol van stal gehaald om voorzichtig te beginnen met het winteronkruid op het veld oppervlakkig los te maken. We hebben genoten van de heerlijke zon en van de paar droge dagen, maar tegen het einde van de week was het jammergenoeg alweer herfst buiten en moesten we in onze serres kruipen om toch nog een beetje op te warmen.

Alhoewel, van puttekes te graven krijg je ook op van die herfstige dagen best snel warm. We zitten met een serieus rechtlijnige mol want zowat heel de zone voor en naast de serres ligt momenteel in hopen omdat we de waterleiding naar de serres en naar onze nieuwe opkweekserre aan het voorzien zijn. Kwestie van de werkefficiëntie te verhogen in tijden dat we met een serieus tijdstekort zitten (pakt vanaf over ongeveer een maand). Tenzij dat de aanwezigheid van de boerin zorgt voor de ommeslag, maar investeren in werkefficiëntie kan nooit kwaad 😉

Superleuk nieuws uit onze serres want de eerste lading radijzen is er. Aangezien we graag experimenteren met kleuren, vormen en smaken want hoe meer diversiteit, hoe meer vreugde, hebben we ze in het rood en in het wit. De rode zijn de klassieke, de witte zijn lange radijsjes en aangezien we moeilijk op voorhand weten van welke we het meest gaan hebben, is er ook de mix van de twee. Handig voor als je niet kan kiezen tussen rood en wit. Qua smaak lijken de rode en de witte erg op elkaar. Ook onze snijselder is weer vollen bak aan de groei dus die willen we graag nog eens aanprijzen. Fijnere steeltjes dan de klassieke selder, heel aromatisch van smaak en te gebruiken in een heerlijke risotto zoals deze (rarara wat aten wij deze week ;)).

We hebben het nog een laatste keer over de scheutjes want de bloemen komen eraan en dan is het over en uit met die scheuten. Als je ze nog niet geprobeerd heb, zeker doen! Nieuwe beschrijving van rauwe boerenkoolscheutjes van een 11-jarige: oooooh dat smaakt naar erwtjes. En gelijk heeft ie! Dus aarzel niet om eens een scheutje rauw op te snabbelen, wij doen het continu als we ze aan het oogsten zijn. En voor de mensen die niet zo aan wokskes zijn: deze quiche met boerenkool en boerenkoolscheutjes is ook echt een aanrader, ook zonder de snoeptomaatjes 😉

Wist je dat er heel even Spaanse passievruchten te verkrijgen zijn en dat die nu in het seizoen zijn? Daarmee dat we ze in het aanbod hebben en ze zijn heerlijk dus een aangename afwisseling voor het standaard winterfruit.

Om af te sluiten nog een boodschap van algemeen nut. Lieve van Hibiscus is nu vrijdag gesloten dus geen leveringen daar. Uitwijken kan naar Meulebeke, Tielt of Ardooie om aan lekkere groenten te geraken 🙂

Soep van de week = winterposteleinsoep

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder