De lente maakte afgelopen week alweer plaats voor de herfst dus hebben we van de zonnige momenten gebruik gemaakt om buiten verder te werken en op regenmomenten is er gelukkig altijd vanalles te doen in de serres. Onze waterleiding is verder vorm aan het krijgen en het kleinfruit ligt er dankzij wat extra helpende handen weer spik en spam bij. Ook de rabarber is gemulcht met een bedje stro en ziet er keischattig uit dus nog heel even en we kunnen weer smullen van heerlijke rabarbertaart 🙂

In de serres groeit alles goed en vooral dan de bladgewassen. De laatste reeks veldsla is oogstklaar dus iedereen die graag veldsla lust: we schatten ze nog een tweetal weekjes in het aanbod te hebben en dan is het terug wachten tot het najaar op veldsla. Geniet er nog van want ze is prachtig! Ook alle soortjes die we mengen in een heerlijke snijsla groeien goed. We gaan eens tellen hoeveel soorten we daar eigenlijk inzitten hebben en laten het volgende week weten. We stoppen op zodanig veel plekken in onze serre voor een beetje van dit en een beetje van dat, dat we zelf ook curieus zijn. Oja en de radijsjes blijven nog even gaan om de lente te vieren.

Nieuwkomer deze week is de paksoi van eigen kweek. Collega bio boeren met een verwarmde serre konden dat al verwezenlijken, maar nu wij dus ook op pure zonne-energie. Hij moet minderen want hij staat in de serre waar de tomaten moeten komen dus we hebben een heel strakke planning 😉 Ook de raapsteeltjes zijn terug in ons aanbod. Dat zijn jonge blaadjes met een frisse en ietwat kruidige smaak, laat ons zeggen de lente variant van mizuna. Te gebruiken zoals spinazie dus ideaal in puree, risotto of in een pastatje. Bijna te zot om te zeggen, maar een wokske is niet het eerste gebruik dat in ons opkomt 😀

En dan nog een primeur: onze eerste groene asperges zijn er weer. Door de frisse nachten groeien ze niet supersnel dus we zetten ze beperkt open en kan je er geen bestellen, maar wil je er toch graag, dan schrijf je het maar even bij opmerkingen en we zien wat we kunnen oogsten. Voorlopig kopen we nog gene aan van collega bio boeren want ze zijn nog heel duur!

En na al dat groenselnieuws kan het fruitnieuws kort want er is nog niets nieuws onder de zon. De Conference peren zijn bijna gedaan.

Soep van de week = veldslasoep, een groen toppertje!

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder