Joepie, vandaag was een mooie zonnige zondag dus ideaal om wat zonne-energie op te doen want het zal nodig zijn. Er worden nog 2 à 3 mooie, droge dagen voorspeld en daarna is het alweer twijfelachtig. Vertaling naar de planning van den boer: we gaan maandag en dinsdag serieus moeten doorwerken want er moet nog gezaaid, geplant en VEEL gewied worden. En dat bij voorkeur op die paar droge dagen want dan zijn onze werken het meest zinvol. Wieden als het 5 minuten later gaat regenen is minder interessant want dan krijgt het losgemaakte onkruid de tijd niet om op te drogen en groeit het gewoon vrolijk verder. Dusja ge kunt u waarschijnlijk wel voorstellen dat we af en toe toch een klein stresske krijgen gezien het onrealistisch karakter van ons to do lijstje op de paar droge dagen die we opeenvolgend krijgen. En zo gaat dat al zo’n 4 maanden lang… MAAR we doen het nog steeds graag hoor 🙂

Er is gelukkig ook goed nieuws want we hebben een nieuwe teelt oogstklaar die we voor het eerst in ons aanbod hebben. En het gaat over little gem, ook wel gekend als Romeinse slaharten. Het grappige is dat als ge dat op het veld ziet staan, dat dat erg lijkt op sla. Je zou het kunnen omschrijven als ‘big gem’. Dan pellen we de buitenste bladeren af en wat overschiet is dan het hart of de little gem. Maar eigenlijk kan je de buitenste bladeren ook opeten als sla, dus pellen wij ze iets minder ver zodat ze er wat fluffier uitzien en je dus meer blaadjes kan gebruiken. Superlekker gebakken in de pan, echt eens proberen want het is niet zomaar een slaatje, maar een echte delicatesse voor fijnproevers. En heel eenvoudig klaar te maken. Qua hoeveelheid kan je makkelijk 1 kropje per persoon opeten, alez wij toch, maar dat komt misschien door al het harde werk 😉

Verder hebben we bloemkolen, broccoli en broccolini van eigen kweek, maar niet in de grootste hoeveelheden dus zelf toevoegen aan je pakketje is alweer de boodschap. De eerste snoeptomaatjes en grote tomaten zijn ook rood, maar de hoeveelheden waren tot nu toe heel erg klein. Misschien komt er met de paar warme dagen schot in de zaak, dat zou erg leuk zijn! De paprika’s zijn ook eindelijk aan de groei en de eerste mini aubergine hangt ook al te blinken dus we naderen. En dat zou al ver ne keer tijd gaan worden!

In fruitland nog steeds veel rode besjes van eigen kweek en ook onze eigen frambozen zijn op kleur en ze zijn heerlijk. De appels worden schaarser en dus duurder, maar gelukkig zijn er ondertussen voldoende alternatieven beschikbaar. We merken wel dat ook het fruitaanbod uit Zuid-Europa minder continu is dan normaal. Zo zijn er de ene week wel meloenen en de andere week niet dus dat wil zeggen dat het ook daar allemaal niet evident is.

Om af te sluiten nog even de mededeling dat wij er deze zomer 1 weekje tussenuit gaan en dat van 22 tot 28 juli.

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder