Over ons werk van de afgelopen week kunnen we kort zijn want we hebben vooral VEEEEEEL gewied. Kleine kruidjes, grote kruidjes en gigantisch grote kruidjes. Op onze benen, op onze knieën, op onze buik en op ons gat. Met de hand, met de kapper, de steker en met de wiedeg op de tractor. Kortom, wieden is een veel diverser werkje dan je zo op het eerste zicht zou denken. En dat moet wel om het spannend te houden want wieden is nu eenmaal een werkje dat een bioboer veel moet doen. Mocht je zin gekregen hebben om een ongekende wiedtechniek te komen ontdekken, van harte welkom want we hebben nog kruidjes in alle vormen en maten staan 🙂
Goed nieuw van ons veld want onze eigen worteltjes uit de serre zijn er eindelijk. En daar hebben we best wat moeite voor moeten doen. We hebben ze tot 3 keer toe moeten zaaien tegen dat ze eindelijk wouden uitkomen. En eens uitgekomen zijn worteltjes veel wiedwerk. Waarom al die moeite zou je denken? Wel, omdat wij (en pakt dan vooral de boerin) extreme wortelliefhebbers zijn en de smaak van onze eigen worteltjes is toch niet te overtreffen.
Ook onze tomaten zijn er eindelijk, maar als je weet dat de rijpsnelheid afhankelijk is van de temperatuur, dan moeten we er geen tekeningske bij maken dat het niet te fameus rap gaat dit jaar. Normaal verdrinken we half juli in de tomaten en nu moeten we moeite doen om iedereen iets te kunnen geven. Om maar even te zeggen dat wij kunnen plannen zoveel we willen, maar dat de uitvoering van die plannen toch sterk weersafhankelijk is. De snoeptomaatjes zijn kleiner en rijpen dus iets rapper. Onze basilicum is oogstklaar en aangezien de combinatie van tomaatjes en basilicum toch een beetje zomergevoel geven, kan iedereen die nog niet op reis is daar nu toch van genieten.
In fruitland zijn we gestopt met de Jonagold appelen omdat we ze zelf niet zo lekker meer vonden. We hebben nu Arianne en Swing appels die beduidend lekkerder zijn, maar het appelseizoen loopt nu eenmaal op z’n einde. We hebben nog steeds besjes van eigen kweek en ook druivekes en pruimekes in allerlei vormen en maten. De blauwe bessen komen vanaf nu uit België en zitten nu in een groter potteke van 200 gram.