Hier zijn we weer na een een deugddoend weekje verlof. Een week waarin we verbazingwekkend genoeg eigenlijk bijna niet aan ons veld gedacht hebben en er ook heel weinig over gebabbeld hebben. Dat moet zowat de eerste week zijn in een hele tijd dat dat gebeurt, want over ons veld palaveren we normaalgezien best veel. Het was een weekje Ardennen met onze caravan en met uitzicht op bomen en water. Een weekje quality time met onze patatjes en in tegenstelling tot vorig jaar zijn we Mazzel deze keer niet kwijtgeraakt 🙂 Kortom, een weekje dat ons deugd gedaan heeft. En ja, we hebben verbazingwekkend goed geslapen met z’n allen in de caravan. Onze grootste vrees was dat ons zwart wit schatje ons slapeloze nachten ging bezorgen met zijn getreipel in de caravan, maar dat viel heel goed mee.

Aangezien we een week niet op ons veld geweest zijn, kunnen we daarover alleen roddels vertellen van horen zeggen 😉 Naar het schijnt zijn de tomaten op gang gekomen en ook de snoeptomaten doen het goed. Courgetten zijn er ook volop en onze sla was bijna op formaat voor onze congé dus we vermoeden dat die nu oogstklaar is. Verder hopen we dat onze busselworteltjes in de smaak gevallen zijn en kunnen we melden dat we er nog wel wat staan hebben. En ook onze eigen zomerprei is groot genoeg om van te beginnen oogsten.

Vanop het kolenveld hebben we weinig roddels gehoord, maar mogelijks is er broccoli. En de venkel groeit ook goed en zal dus klaar zijn voor gesneden te worden. Selder hebben we nu ook van eigen kweek en ook met het opgraven van onze patatjes gaan we rustig door.

De ‘bewaarui’ is gedaan maar we hebben nu wel verse ajuin en verse sjalotjes. Dat zijn ajuinen waar het loof nog aanhangt en nog niet opgedroogd is. Het voordeel daarvan is dat je dat kan gebuiken als pijpajuin en de smaak van nieuwe ajuin is een stuk fijner dan die van gedroogde bewaarui dus even van genieten nu het kan. Verse ajuin bewaar je best in de frigo en is ongeveer een drietal weken te bewaren.

In fruitland is het wat moeilijk in de appels voor de moment dus zitten die even niet in het aanbod. Gelukkig zijn er meloenen, nectarines, pruimen en ander zomer lekkers in het aanbod. We vermoeden dat onze besjes gedaan gaan zijn, mogelijks wel nog rode bessen maar niet zeker gezien de vogels er kunnen mee gaan vliegen zijn.

Categorieën: Pakketbrief