Het is zomer op ons veld, dus dat wil zeggen dat alles zeer goed groeit en bloeit. Naast de tomaten, doen ook de aubergines hun best om kleurrijke vruchten te produceren. Goed nieuws voor de liefhebbers van paprika in veel kleuren, want met de warme temperaturen rijpen ze goed dus hebben we nu ook gele en rode paprika’s in het aanbod.

Een tijdje terug vertelden we dat het niet zo goed ging met onze komkommers en dat we nieuwe gezaaid hadden. Welnu, de eerste mini komkommertjes hangen daar nu al aan te blinken en het ziet ernaar uit dat ze met de warmte vollen bak vruchten gaan dragen dus is verfrissing met een mini komkommertje ideaal. Ons kindjes zijn er alvast verzot op en lopen regelmatig te smikkelen (en dat zonder pitjes overal ;)). De grote komkommers zijn iets trager, maar het kan rap gaan dus misschien dat die er tegen volgende week ook zijn.

Verder wijden we deze keer graag even uit over onze ajuinen want ook in ajuinen zijn er veel soorten dus proberen wij graag eens iets nieuws uit. De gele en de rode ui zijn klassiekers die iedereen kent, maar witte ui en lange rode fijnproeverui zijn minder gekend. Daarom stellen we die graag eens voor want hun seizoen is niet zo lang dus geniet je er best in de eerste maanden van. De witte ui is zoals de naam het al doet vermoeden wit van kleur en smaakt iets zoeter dan de gele. Hij is knapperig en sappig en je kan hem eigenlijk gebruiken voor alles waar je de gele voor gebruikt, maar hij is net dat tikkeltje anders. Doordat hij iets zoeter is, kan hij niet zo lang bewaard worden als de gele ajuin. Maar niet zo lang betekent enkele maanden en dus niet bijna een gans jaar zoals dat bij de gele wel kan. Onze rode lange fijnproeversui is eigenlijk iets tussen een rode ui en een sjalot, zo’n beetje het beste van beide. Hij is prachtig van kleur en zoet van smaak, ideaal om rauw te gebruiken in slaatjes want daar komt hij best tot z’n recht. Maar uiteraard kan ie ook in warme gerechten gebruikt worden. Probeer hem zeker eens want ’t is de moeite en met de warmte in het vooruitzicht is het toevallig slaatjesweer 😉

Om af te sluiten willen we iedereen die veel tomaten gekocht heeft heel hard bedanken om onze voorraad te doen minderen. We hebben er nog steeds heel veel dus bestel gerust ook eens een passatapakketje om heel de winter te kunnen genieten van die heerlijke smaak van lekkere tomaten. Passata maken is echt niet moeilijk!

In fruitland beloofden we een appelupdate: Royal Gala en Akane zijn beide knapperige appeltjes, iets kleiner van formaat. Royal gala is de zoetste van de twee, Akane is iets zachter van smaak. Nog geen topappels zoals we ze kunnen kopen van onze Belgische appel bioboer, maar zeker niet slecht voor de eerste nieuwe te zijn. Verder zijn de blauwe druiven die nu uit Frankrijk komen echt megalekker! En waarschijnlijk kunnen we binnenkort onze eerste eigen Ardooise meloenen oogsten, als ze de hittegolf van morgen gaan overleven.

Categorieën: Pakketbrief