We hebben de eerste week schoolritme overleefd dus de toon is gezet. Van de inhaalbeweging voor ons onkruid onder controle te krijgen is nog niet veel zichtbaar, maar dat komt omdat we andere zaken even prioriteit moesten geven. De herfstplantingen voor in de serre staan te wachten en de serres stonden nog vol. Dus zijn we druk in de weer geweest om een serre leeg te maken en te beginnen aan het voorbereidingswerk. De compost is gevoerd dus het is nu kwestie van te hopen dat het begin volgende week niet te veel regent zodat we kunnen planten. Snijsla, kervel en andere groenigheid om jullie de hele herfst en winter van seizoensgebonden vitamientjes te voorzien 🙂 En voor de aandachtige lezers: we hopen op niet te veel regen omdat er momenteel geen plastiek over de serre ligt want die was aan vernieuwing toe 😉 Ook nog een werkje op ons to do lijstje, maar daar is geen haast bij.

Aangezien er in vergelijking met vorige week geen nieuwkomers in het assortiment zijn, geven we even een update van een aantal kleine gelukskes die we ervaarden tijdens ons oogstwerk van de afgelopen week. Want oogsten dat blijft voor nen boer toch steeds een bevestiging dat hij zijn werk goed gedaan heeft. We vonden een ‘familie broccoli’ en een ‘familie bloemkool’. En daarmee bedoelen we echt heel grote exemplaren dus altijd leuk om eens kadetten te oogsten. Dat zijn zo van die uitschieterkes die al eens leuk zijn om te vinden tussen hun buren die wel een normaal formaat hebben. En nee niet iedere bloemkool of broccoli heeft het in zich om zo groot te kunnen worden want als een kool zijn eindformaat bereikt heeft, begint ie te bloeien. Dus best speciaal 🙂

Ook leuk is dat we bij onze tomaten het gevoel krijgen dat vraag en aanbod in evenwicht zijn dus vandaag hebben we officieel de laatste portie passata gemaakt. De planten staan er nog goed bij, al krijgen ons kindjes (en wij stiekem ook wel een beetje) plaatselijk wel een oerwoudgevoel daar waar we net iets te weinig bladeren gesnoeid hebben. Keischattig om gegiechel uit de serre te horen komen omdat ze zich een weg door het oerwoud moeten banen om snoepjes te kunnen oogsten. Dus tomaten gaan plukken is tegenwoordig extra spannend!

We hadden dit jaar het plan om ook bloemen te telen, maar gezien het bijzonder moeilijke jaar is dat plan wat naar de achtergrond verschoven. MAAR de plaats is voorzien (vooraan op ons veld) en de bloemen die wel in de grond geraakt zijn staan nu prachtig in bloei. Zonnebloemen, amaranth en zinnia’s zijn de blikvangers, samen met enkele dahlia’s. Voldoende om mooie boeketjes van te maken dus vandaar kan je nu ook tijdelijk een biologisch bloemenboeketje van eigen teelt bestellen. Vrolijke kleuren gegarandeerd 🙂 En op naar meer bloemen volgend jaar 😉

In fruitland kunnen we ondertussen bevestigen dat de mango’s lekker zijn. De Spaanse granaatappels zijn er weer en onze eigen Piel de Sapo meloenen zijn rijp. We hebben er niet massaal veel, dus bestel zeker een bij als je graag nog eens wil smullen van een lokale meloen.

Categorieën: Pakketbrief