We hebben een droge week achter de rug dus dat vonden wij super! We hebben eindelijk het eerste deel van onze groenbemesters kunnen zaaien en dat werd hoog tijd. Groenbemesters zaaien we niet om zelf op te eten, maar om onze bodem bedekt te houden, te voeden en de structuur ervan te verbeteren. Kortom, allemaal aspecten die goed zijn voor de bodem. En als de bodem goed is, vinden onze planten daar alles wat ze nodig hebben om goed te kunnen groeien en lekkere vruchten te geven. Een gezonde bodem, dat is de essentie van alles voor een bioboer dus werken we er met alle plezier aan om die te verbeteren. En groenbemester zaaien, dat wil zeggen veel lengtes van 50 meter afstappen weg en weer want we zaaien die met de hand.
Het droge weer liet ons ook toe de bodembewerkingen in onze serre zonder plastiek met de tractor uit te voeren dus kunnen we daar komende week ook alles dat nog staat te wachten in planten. Verder hopen we ook de pompoenen te kunnen binnenleggen en een groot deel van de patatjes uit te rijden zodat die ook binnen zijn vooraleer de nattigheid weer toeslaat. Hopelijk niet zo vroeg als vorig jaar zodat we nog wat tijd hebben om dit te doen.
Op ons veld een nieuwkomer in kolenland want onze romanesco’s zijn er. Voor zij die dat nog niet kennen: dat wordt ook wel torentjesbloemkool genoemd, ziet er keimooi uit, lichtgroen van kleur en een smaak die ligt tussen bloemkool en broccoli. Altijd leuk als die er weer zijn. Verder hebben we ook weer onze klassieke spinazie. Net op tijd want de Nieuw-Zeelandse begint het lastiger te krijgen met de koude nachten. Malabar staat in de serre en kunnen we nog even aanbieden, maar niet meer in grote proporties want ook die mist de warmte wel wat.
In fruitland is het nog even genieten van druiven en pruimen uit de warmere Europese oorden. Sinaas komt binnenkort ook terug uit Spanje en niet meer uit het verre Zuid-Afrika dus dan komt die ook terug in ons aanbod. Verder niets nieuws onder de zon.