Met het herfstige weer van de afgelopen week, hebben wij op ons veld een aantal herfstwerkjes uitgevoerd. Een groot deel van de pompoenen ligt binnen en dat konden we doen voor de regen dus dat was ideaal. De meloenserre is opgeruimd dus hebben we de laatste meloenen geoogst en kunnen we daar de komende weken nog even van smullen.

Ook zijn we begonnen met het binnenleggen van de patatten en de zoete patatten want met het weer van tegenwoordig weet je maar nooit wanneer de nattigheid niet meer ophoudt en we dus niet meer met de tractor patatten kunnen uitrijden. Daarom nemen we het zekere voor het onzekere en vullen we ieder vrij gaatje met patatjes.

De zoete patatten uitdoen is sowieso handwerk dus daar maakt de nattigheid net wat minder uit. Maar die gasten kunnen dan weer niet tegen de koude dus moeten die ook op tijd uit de grond. Aangezien die onder de grond groeien is het ieder jaar weer spannend wat we zullen vinden. Op het eerste zicht is de voorlopige conclusie dat de zoete patatten dit jaar een heel stuk kleiner zijn dan vorig jaar. Aangezien die houden van warm en de afgelopen zomer nu niet echt overdreven warm te noemen was, moeten we dus niet ver zoeken achter een verklaring. Dus geen kajoekels, maar schattige zoete patatjes dit jaar. Nu moeten ze nog een weekje genieten van wat warmte om lekker zoet te worden en dan kunnen we beginnen smullen. Wat wel superleuk is: op een week na hebben we gans het jaar rond zoete patatten van eigen kweek kunnen aanbieden, als dat niet mega de max is 🙂

Op ons veld is een nieuwe lichting radicchio klaar en voor zij die niet goed weten wat ermee te doen: risotto met radicchio is heerlijk! Verder rijpen de tomaten heel traag, wat niet onlogisch is gezien het gebrek aan zon en warmte. Snoeptomaatjes zijn kleiner en rijpen dus wel nog iets vlotter af. En bovenaan de planten hangen nog heel wat snoepjes te blinken, maar die moet den boer plukken wegens langere armen dan de boerin. Dus misschien dat hij er komende week eindelijk eens werk van maakt om dat te doen want den boer in de tomatenserre krijgen is lastiger dan je zou denken 😉

In fruitland zijn er na de mini physalisjes nu ook de gewone physalissen en die zijn toch nog net iets anders van smaak. Er zijn nog Charentais en Piel de sapo meloenen en ook de druiven en de pruimen zorgen nog voor een nazomers gevoel in fruitland.

Gezien de herfstige weersomstandigheden smaakt soep alweer dus starten we de wekelijkse soeppakketten weer op en we beginnen met een heerlijk soepje van rode biet en venkel.

Categorieën: Pakketbrief