Alweer goed nieuws te melden van op ons veld want het doel dat we vorige week stelden is behaald: ons zoete patatten zijn opgegraven 🙂 Dat moet zowat het laatste grote ondergronds opgraafwerk zijn dat ons restte voor de winter. Nu zit enkel nog de yacon onder de grond, maar daar hebben we niet zoveel van dus da’s een minder groot werk dat we wel eens tussen de soep en de patatten kunnen doen van zodra ze vorst uitgeven.

Over die zoete patatten: ze houden van zon en warmte. Helaas was dat niet overdreven massaal aanwezig deze zomer dus de trend die we zagen bij de eerste die we bovenhaalden heeft zich verdergezet. Dat wil dus zeggen dat ons kaliber dit jaar kleiner is dan vorig jaar. Iets kleiner, schattiger, maar ongetwijfeld even lekker want we kozen voor hetzelfde ras en ze groeien in dezelfde bodem. De muizen hadden ze op plekken voorgeproefd, dus als die er al aan beginnen als ze nog in de grond zitten, dan wil dat zeggen dat goeie zijn zouden we denken. Leuke anekdote van tijdens onze opgraving: voor zij die een kreet gehoord hebben tot in centrum Ardooie: er sprong plots een muisje tevoorschijn en dat is best verschietachtig als je er met je neus zo dicht bij zit. We kregen ook gezelschap van een valkje (of een soortgelijke kleine roofvogel, we zijn geen kenners) en voor het eerst in ons leven hebben we zo’n beestje een muis zien pakken en dat op 10 meter van ons. Zalig toch!

En dan nog een verhaaltje over onze knolselder. Zoals jullie misschien al gezien hebben, bieden we dit jaar knolselder van een collega bio boer aan die normaal van formaat is en hebben we zelf baby knolselders in het aanbod. Onze knolselders zijn dus niet uit de baby fase geraakt dit jaar waardoor ze klein en schattig gebleven zijn. Niet alle teelten lukken ieder jaar en we hoeven jullie waarschijnlijk niet meer te vertellen dat 2024 een moeilijk jaar was. Vandaar dus onze kleine knolselders, maar het coole daaraan is dat de smaak wel top is want kleine gewassen hebben vaak de eigenschap van extra smaakvol te zijn. Dus weet dat je de boer een groot plezier doet door onze kleine knollies te kopen want wij hebben ons best gedaan voor deze teelt, maar de weersomstandigheden hebben we helaas niet in de hand. Maar we zijn vastberaden deze teelt niet op te geven en volgend jaar vol goede moed opnieuw te proberen doen wat sommige van onze collega’s dit jaar wel gekund hebben 😉

In fruitland zijn de mango’s echt top. We aten vandaag een exemplaar dat we ongeveer een weekje bij kamertemperatuur laten rijpen hebben en hij was echt njammie. Na de groene kiwi’s uit Italië, zijn er ook terug gele Italiaanse kiwi’s in het assortiment. Citrus is terug op volle gang aan het komen met lekkere sinaas en clementines.

Om af te ronden nog een boodschap van algemeen nut: volgende week zondag geen update van ons want we gaan er tijdens de herfstvakantie een weekje tussenuit. Congé pakken in de vakanties dat ons veld ons wel even kan missen noemen ze dat 😉 Zondag 3 november volgt meer nieuws van ons veld.

Soep van de week = champignonsoep.

Categorieën: Pakketbrief