Joepie, afgelopen week was de zon terug van de partij dus waren wij blij. November is typisch de maand van achterstanden wegwerken dus zetten we afgelopen week onze aardbeien proper zodat die de winter goed doorkomen. Die werden al in augustus geplant en geven pas in mei volgend jaar heerlijke frezekes dus wel wat onderhoudswerk aan die smaakbommetjes.

Jaarrond lekkere groenten hebben betekent natuurlijk ook dat we jaarrond moeten planten en wieden. En dat doen we tegenwoordig vooral in de serres. Buiten beperkt het werk zich tot wieden en de vruchten plukken van ons werk van deze zomer. Uit de serre hebben we momenteel een piekje in de veldsla want de eerste veldsla heeft nog veel licht en wel wat warmte gehad waardoor de groeisnelheid hoger ligt dan die van de veldsla die we nog steeds bijplanten om gans de winter door van die heerlijke groenigheid te kunnen genieten. Je zou ons dus een groot plezier doen met deze week eens veldsla op het menu te zetten 🙂 Heel lekker als sla tussen de boterham, in een slaatje of ook in pesto kan je veldsla gebruiken.

Verder gaan we het eindelijk eens over onze pompoenen hebben want er is meer dan de butternut en de oranje hokkaido. Door ons vertellingske hopen we dan ook om jullie te inspireren om eens een andere soort te proberen want de smaak van de ene pompoen is ZEKER niet die van de andere. Onze Musky Teeny is een muskaatpompoen die zich kenmerkt door een heerlijke, zoete smaak met vruchtvlees dat vrij zacht is van textuur. Blue ballet en blue kuri zijn twee pompoenen met een blauwe schil en oranje vruchtvlees. De blue ballet heeft een zoete, kastanjeachtige smaak en is onze persoonlijke favoriet. Deze pompoen is iets groter van formaat dus je kan hem voor verschillende gerechtjes samen gebruiken. Blue kuri is iets minder zoet, met een nootachtige smaak en qua grootte vergelijkbaar met een hokkaido. Groene hokkaido is de broere van de oranje hokkaido, maar is volgens onze smaakpapillen lekkerder dan de oranje. Qua kleur is ie ook eerder geel-oranje binnenin dus het zonnetje op je bord. En dan zijn er nog de sweet dumplings, onze kleinste, schattigste en zoetste pompoentjes. Ze zien er heel mooi uit, waardoor veel mensen denken dat het sierpompoenen zijn. Maar wij kweken principieel enkel eetbare pompoenen en deze zijn opgevuld in de oven echt wel een aanrader! We hebben dit jaar ook nog een nieuw soortje gezet, maar nog niet geproefd dus gaan we dat komende week eens doen en brengen we dan verslag uit.

In fruitland zijn we in uitgebreide wintermodus. De sinaas in al zijn vormen en maten wordt met de week lekkerder.

Soep van de week = pastinaaksoep.

Categorieën: Pakketbrief