Achter de computer zitten voor de moment een heel gelukkige boer en boerin. En rarara hoe zou dat komen? Wij hebben afgelopen week al werkend onze batterijtjes helemaal kunnen opladen met het zalige weer. En waarschijnlijk waren we niet de enigen die vollen bak genoten hebben van dat deugddoende zonnetje en de warmte die we al zolang moeten missen hebben. En niet alleen wij, maar ook onze plantjes hebben genoten van het heerlijke weer. We zagen ze letterlijk groeien en deze periode van het jaar is dat extra leuk.

Het goede nieuws is dat al onze plantjes eindelijk in de grond zitten en dus volop kunnen beginnen groeien. Heel cool om in het begin van de week lege of halflege serres te hebben en die dan tegen het einde van de week vol te zien staan met jonge groenigheid die goesting heeft om te beginnen groeien. Bloemkool, broccoli, koolrabi, Chinese kool, lenteraapjes, kervel, rucola, erwtjes en peultjes, … Kortom, al het lentelekkers dat je je kan inbeelden zit in de grond en mits nog een klein maandje of 2 geduld kunnen we daarvan beginnen smullen.

Ook zeer leuk is dat onze gewasjes die we gebruiken voor onze snijsla mix weer goed aan de groei zijn. Dat wil dus zeggen dat het weer een waar plezier wordt om die te oogsten dus kunnen we dat ook weer in de pakketjes steken. Smullen maar dus! Spinazie en komatsuna blijven heel goed gaan dus die zal je de komende weken wat vaker in de pakketjes terugzien. Lang leve spinaziepuree, snel, lekker en gezond dus wat moet dat meer zijn.

Op onze eigen komkommers is het nog even wachten want die hebben echt wel warmte nodig om te groeien. Maar de eerste Belgische bio komkommers zijn er terug dus bieden wij die graag aan om het lentegevoel ietsje langer te proberen vasthouden. En stiekem ook wel omdat wij twee kindjes hebben die in hun boterhamdoos wel graag een stukje komkommer meekrijgen. Ze zijn nog redelijk duur, maar daarom zijn het ook primeurs zeker. Het gekke aan de zaak blijft wel dat er ook Spaanse komkommers op de markt zijn en dat die een heel stuk goedkoper zijn. Die kopen we bewust niet omdat wij staan voor lokale, Belgische groenten met zo weinig mogelijk voedselkilometers. Dus mocht je je afvragen waarom de komkommers in de supermarkt waarschijnlijk nog even uit Spanje gaan komen, ook al zijn er al Belgische, ewel tis omdat ze goedkoper zijn. Niet slecht om even bij stil te staan want zo gaat het voor vele groenten!

Op vlak van fruit nog steeds weinig nieuws onder de zon.

Soep van de week = winterposteleinsoep want die heerlijke groene blaadjes groeien als zot met het lenteweertje.

Categorieën: Pakketbrief