Afgelopen week was behoorlijk druk en een beetje chaotisch. Werk op het veld combineren met verhuizen/installeren en voorbereidingen treffen voor een verbouwing was deze week niet zo evident. Vandaar de kleine oogjes, maar we konden gelukkig wel genieten van zonne-energie om onze batterijtjes toch een beetje bij te laden. We zijn druk bezig met de opkweek van onze tomaten, paprika’s, komkommers en aubergines. Ze hebben afgelopen week allemaal een groter potje gekregen waar ze nu kunnen in blijven staan tot ze begin mei in de serres uitgeplant worden. Best een heel werk dat we nu achter ons kunnen laten, maar wel heel leuk om te dromen van al die smaakbommetjes die de planten voor ons in petto hebben.
In ons aanbod groentjes sijpelt de lente ook langzaam maar zeker binnen. Wat SUPERleuk is, is dat onze eerste groene asperges groot genoeg zijn om gesneden te worden. We proefden ze voor in een risotto en ze zijn echt njammie. Meer lente dan dat wordt het niet 🙂 En ook de bussellook of verse look is er weer. Ziet er een beetje uit als stengelajuin, maar dan met een heerlijke looksmaak die zachter en veel verfijnder is dan de klassieke bolletjes look. Ideaal om te verwerken in een slaatje of om de smaak van je risotto met asperges nog een niveautje hoger te tillen.
En ook de bladgewassen blijven het goed doen. Deze week een warme oproep om je boer een plezier te doen en lekker veel spinazie te eten. We hebben zo goed voor onze ‘overwinteringsspinazie’ gezorgd, dat die nog steeds niet opgeschoten is en dus vollen bak lekkere blaadjes blijft geven. En ook de nieuwe planting ‘lentespinazie’ die in onze planning voorzien is voor als de overwinteringsspinazie niet meer bruikbaar is, is daar al. Conclusie: massa’s lekkere spinazie in het aanbod dus vandaar onze warme oproep om dit zeker eens op je menu te zetten. Je maakt er ons ontzettend gelukkig mee als we er veel mogen plukken of je kan ze uiteraard ook zelf komen plukken 😉 En na de snijsla (die het nog steeds heel goed doet), zijn ook de eerste kroppen groene eikenbladsla uit de serre groot genoeg om te oogsten. Kwestie van variatie in slaatjes te voorzien deze lente.
En dan zijn er ook weer onze eigen lenteraapjes in bussel, dus met loof en al. De knolletjes zijn heerlijk fijn van smaak en ook het loof kan je gebruiken voor de soep. Je mag dus twee keer raden wat de soep van de week wordt 🙂 En niet te vergeten in dezelfde familie zijn de radijsjes die er weer zijn in het rood en in het wit. Heerlijk smullen van die smaakbommetjes.
En in fruitland blijft het vrij onveranderlijk. De aardbeien komen nu al uit Frankrijk, dus nog heel even geduld en dan zijn de Belgische er en komen die in ons aanbod.
Soep van de week = soep van lenteraapjes.