Ingrediënten
- 1 krop andijvie
- 2 pijpajuintjes
- 800 g patatjes
- peterselie
- 2 eieren
- 50 g feta
- 1 dl melk
- 2 eetl. zongedroogde tomaten
- 1 eetl. pijnboompitten
- 600 g gehakt
- 3 eetl. paneermeel
- nootmuskaat
- peper en zout
Bereiding
- Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water
- Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en fijngesnipperde peterselie. Maak er balletjes van
- Smelt wat boter en stoof daarin de in reepjes gesneden andijvie gedurende 5 minuten. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Rooster de pijnboompitten in een pan met anti-aanbaklaag zonder vetstof
- Smelt 1 eetl. boter in dezelfde pan en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin. Laat daarna nog 6 minuten afgedekt verder garen.
- Pureer de aardappelen met een ei en de melk. Meng er de andijvie, de pijpajuintjes, de fijngesnipperde zongedroogde tomaten en de feta onder.
- Werk af met de geroosterde pijnboompitjes
Bron: https://www.colruyt.be/nl/recept/zomerse-andijviepuree-met-balletjes