Ingrediënten

  • 1 krop andijvie
  • 2 pijpajuintjes
  • 800 g patatjes
  • peterselie
  • 2 eieren
  • 50 g feta
  • 1 dl melk
  • 2 eetl. zongedroogde tomaten
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 600 g gehakt
  • 3 eetl. paneermeel
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water
  2. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en fijngesnipperde peterselie. Maak er balletjes van
  3. Smelt wat boter en stoof daarin de in reepjes gesneden andijvie gedurende 5 minuten. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Rooster de pijnboompitten in een pan met anti-aanbaklaag zonder vetstof
  5. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde pan en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin. Laat daarna nog 6 minuten afgedekt verder garen.
  6. Pureer de aardappelen met een ei en de melk. Meng er de andijvie, de pijpajuintjes, de fijngesnipperde zongedroogde tomaten en de feta onder.
  7. Werk af met de geroosterde pijnboompitjes

Bron: https://www.colruyt.be/nl/recept/zomerse-andijviepuree-met-balletjes

Categorieën: Recepten