Ingrediënten (4 personen)

  • 1 knolselder
  • 500 g aardappelen
  • 200 g hamblokjes
  • 1 ui
  • 200 g zure room + 50 ml room
  • 100 g geraspte emmentaler
  • peper en zout

Werkwijze

  • Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en kook ze gaar
  • Schil de knolselder en snijd in kleine blokjes
  • Snijd de ajuin fijn
  • Stoof de ajuin en voeg even later de knolselder toe.
  • Laat ongeveer 15 minuten garen op een klein vuurtje met het deksel op de pan. Voeg een klein beetje water toe om te verhinderen dat de knolselder aanbakt.
  • Leg een laagje aardappelen in een ovenschotel
  • Dan een laagje knolselder erboven
  • Vervolgens de hamblokjes over de schotel verdelen
  • Meng de zure room met de gewone room, kruid met peper en zout en giet dit mengsel over de ovenschotel
  • Werk af met een laagje geraspte kaas
  • Een klein half uurtje in de oven op 180°C en smullen maar

Tip: wie fan is van kaas kan ook blokjes kaas (bv Roquefort, Cambozola) toevoegen als laagje in de ovenschotel