Ingrediënten (4 personen)
- 1 knolselder
- 500 g aardappelen
- 200 g hamblokjes
- 1 ui
- 200 g zure room + 50 ml room
- 100 g geraspte emmentaler
- peper en zout
Werkwijze
- Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en kook ze gaar
- Schil de knolselder en snijd in kleine blokjes
- Snijd de ajuin fijn
- Stoof de ajuin en voeg even later de knolselder toe.
- Laat ongeveer 15 minuten garen op een klein vuurtje met het deksel op de pan. Voeg een klein beetje water toe om te verhinderen dat de knolselder aanbakt.
- Leg een laagje aardappelen in een ovenschotel
- Dan een laagje knolselder erboven
- Vervolgens de hamblokjes over de schotel verdelen
- Meng de zure room met de gewone room, kruid met peper en zout en giet dit mengsel over de ovenschotel
- Werk af met een laagje geraspte kaas
- Een klein half uurtje in de oven op 180°C en smullen maar
Tip: wie fan is van kaas kan ook blokjes kaas (bv Roquefort, Cambozola) toevoegen als laagje in de ovenschotel