Ingrediënten (4 personen)
- 1 paksoi
- 1/4 witte kool
- 2 stengeluien
- 2 eetlepels bruine suiker
- 350 ml water
- 1/2 theelepel vijfkruidenpoeder
- 2 theelepels vers geraspte gember
- 120 ml sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie (tahin)
- 60 ml rijstazijn (of gewone azijn)
- 1 eetlepel honing
- 4 kleine kipfilets
- peper en zout
- rijst voor 4 personen
Recept
- Meng het water met de sojasaus, rijstazijn, bruine suiker, vijfkruidenpoeder, gember en de grof gehakte lente-uien. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.
- Pocheer de kip 5 à 10 minuten (zonder dat ze kookt). Haal de kip eruit en laat het kookvocht inkoken met honing tot een smeuïg sausje.
- Kook de rijst gaar.
- Snij de witte kool in fijne reepjes en stoof ze in een grote pan.
- Snij de paksoi in grote stukken en voeg ze bij de witte kool. Stoof tot de groenten beetgaar zijn.
- Voeg de saus en de kip toe aan de groenten en roer er nog nog de sesamolie door.