Ingrediënten (4 personen)

  • 1 paksoi
  • 1/4 witte kool
  • 2 stengeluien
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 350 ml water
  • 1/2 theelepel vijfkruidenpoeder
  • 2 theelepels vers geraspte gember
  • 120 ml sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie (tahin)
  • 60 ml rijstazijn (of gewone azijn)
  • 1 eetlepel honing
  • 4 kleine kipfilets
  • peper en zout
  • rijst voor 4 personen

Recept

  1. Meng het water met de sojasaus, rijstazijn, bruine suiker, vijfkruidenpoeder, gember en de grof gehakte lente-uien. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.
  2. Pocheer de kip 5 à 10 minuten (zonder dat ze kookt). Haal de kip eruit en laat het kookvocht inkoken met honing tot een smeuïg sausje.
  3. Kook de rijst gaar.
  4. Snij de witte kool in fijne reepjes en stoof ze in een grote pan.
  5. Snij de paksoi in grote stukken en voeg ze bij de witte kool. Stoof tot de groenten beetgaar zijn.
  6. Voeg de saus en de kip toe aan de groenten en roer er nog nog de sesamolie door.
Smakelijk!