Ingrediënten

  • 600 g wortels
  • 2 ajuinen
  • 2 patatjes
  • 2 l runderbouillon (of groentenbouillon)
  • Peper en zout
  • Laurierblad
  • Thijm
  • Paar takjes peterselie

Bereiding

  • Pel de ajuin en de patatjes en schil de wortels.
  • Snijd de ajuin, de wortels en de patatjes in stukken en stoof aan in wat olie gedurende 5 minuten.
  • Voeg het laurierblad en de thijm toe.
  • Kruid met peper en zout.
  • Voeg de bouillon toe en laat gedurende 20 minuutjes koken op een zacht vuurtje.
  • Laurierblad verwijderen en de soep mixen.
  • Afwerken met wat fijngesnipperde peterselie.
  • Alternatief: je kan de peterselie ook meekoken en verwijderen voor het mixen als je oranje soep wilt of meemixen als de soep een groen tintje mag krijgen 🙂
Lekker potje wortelsoep!