Ingrediënten
- 1 bussel asperge
- 2 uien
- 1 prei
- Bouqet garni (laurier, tijm en peterselie)
- Room
- Peper en zout
Bereiding
- Asperges goed spoelen want de schillen gaan we gebruiken als bouillon
- Schil de asperges en breek de harde onderkant af
- Vul een pot met 2 liter water en zet op een matig vuur
- Voeg de schillen toe en laat het water tot het kookpunt komen en zet vervolgens het vuur heel zacht en laat 15 minuten rusten.
- Snij de ajuin en preiwit grof
- Snij de asperges grof maar hou de kopjes apart
- Stoof de ajuin, prei en asperges enkele minuten in boter
- Zeef de bouillon van de aspergeschillen en voeg toe aan de gestoofde groentjes
- Laat een halfuur rustig koken
- Haael het bouqet garni uit de soep en mix fijn
- Voeg room, peper & zout naar smaak toe
- Voeg als laatste de aspergekopjes er nog bij en laat even staan op een zacht vuur tot ze beetgaar zijn
Gebaseerd op:
https://dagelijksekost.een.be/gerechten/aspergesoep-met-croutons-en-gerookte-zalm