Ingrediënten

  • 1 bussel asperge
  • 2 uien
  • 1 prei
  • Bouqet garni (laurier, tijm en peterselie)
  • Room
  • Peper en zout

Bereiding

  • Asperges goed spoelen want de schillen gaan we gebruiken als bouillon
  • Schil de asperges en breek de harde onderkant af
  • Vul een pot met 2 liter water en zet op een matig vuur
  • Voeg de schillen toe en laat het water tot het kookpunt komen en zet vervolgens het vuur heel zacht en laat 15 minuten rusten.
  • Snij de ajuin en preiwit grof
  • Snij de asperges grof maar hou de kopjes apart
  • Stoof de ajuin, prei en asperges enkele minuten in boter
  • Zeef de bouillon van de aspergeschillen en voeg toe aan de gestoofde groentjes
  • Laat een halfuur rustig koken
  • Haael het bouqet garni uit de soep en mix fijn
  • Voeg room, peper & zout naar smaak toe
  • Voeg als laatste de aspergekopjes er nog bij en laat even staan op een zacht vuur tot ze beetgaar zijn

Gebaseerd op:
https://dagelijksekost.een.be/gerechten/aspergesoep-met-croutons-en-gerookte-zalm

Categorieën: Recepten