Benodigdheden
- 180 g rigatoni (pasta)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 tl paprikapoeder
- 300 g pompoenblokjes
- 2 tl gedroogde thijm
- 150 g spinazie
- 125 g geraspte kaas
- 20 g pompoenpitten
Werkwijze
- Kook de rigatoni gaar (13-15 minuten) en bewaar wat kookvocht
- Snijd de ui en de look
- Fruit ui, look, paprikapoeder gedurende 2-3 minuten
- Voeg de pompoenblokjes en de gedroogde thijm toe en roerbak 4-6 minuten
- Blus met 150 ml groentenbouillon en kook 8 minuten tot de pompoen zacht is
- Mix de pompoen tot een saus. Voeg eventueel een scheutje melk toe voor de smeuigheidVoeg spinazie en ¾ van de geraspte kaas toe aan de pompoensaus en breng op smaak met peper en zout.
- Kook het geheel nog 1 minuut verder
- Schep alles in een ovenschotel en bestrooi met de rest van de kaas
- Zet de pastaschotel 10-15 minuten in de oven tot het korstje goudbruin is
- Rooster de pompoenpitten enstrooi ze over de pasta eens uitgeschept op je bord
Bron: Hellofresh