Benodigdheden

  • 180 g rigatoni (pasta)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl paprikapoeder
  • 300 g pompoenblokjes
  • 2 tl gedroogde thijm
  • 150 g spinazie
  • 125 g geraspte kaas
  • 20 g pompoenpitten

Werkwijze

  1. Kook de rigatoni gaar (13-15 minuten) en bewaar wat kookvocht
  2. Snijd de ui en de look
  3. Fruit ui, look, paprikapoeder gedurende 2-3 minuten
  4. Voeg de pompoenblokjes en de gedroogde thijm toe en roerbak 4-6 minuten
  5. Blus met 150 ml groentenbouillon en kook 8 minuten tot de pompoen zacht is
  6. Mix de pompoen tot een saus. Voeg eventueel een scheutje melk toe voor de smeuigheidVoeg spinazie en ¾ van de geraspte kaas toe aan de pompoensaus en breng op smaak met peper en zout.
  7. Kook het geheel nog 1 minuut verder
  8. Schep alles in een ovenschotel en bestrooi met de rest van de kaas
  9. Zet de pastaschotel 10-15 minuten in de oven tot het korstje goudbruin is
  10. Rooster de pompoenpitten enstrooi ze over de pasta eens uitgeschept op je bord

Bron: Hellofresh

Categorieën: Recepten