Ingrediënten:        

  • 500 g witloof
  • 1 patatje
  • 1 ui
  • 1 l kippenbouillon
  • 200 ml room
  • Peper en zout
  • Paar takjes peterselie

Bereiding:

  1. Snijd de ajuin, de aardappel en het witloof in stukken
  2. Fruit de ajuin aan in wat boter en voeg het witloof toe
  3. Laat even stoven, voeg de aardappel toe en vervolgens de bouillon
  4. Laat de soep 20 minuten koken en mix ze fijn
  5. Voeg de room toe en warm nogmaals op maar niet meer laten koken
  6. Kruid met peper en zout en werk af met wat fijngesnipperde peterselie

Tips:

  • Je kan de soep feestelijker maken door een beetje witloof apart te houden, even aan te stoven en als garnituur op het bord toevoegen
  • Je kan ook garnalen of gerookte zalm in de borden leggen als garnituur
Categorieën: Recepten

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder