Ingrediënten

  • 2 bussels winterpostelein
  • 1 prei
  • 1 à 2 aardappelen (afhankelijk van de grootte)
  • 2 ajuinen
  • Paar takjes peterselie
  • Peper en zout
  • Laurierblad
  • 1 l groentenbouillon

Bereiding

  • Schil de ajuinen, spoel de prei en snijd beide in stukken.
  • Stoof de ajuinen en de prei in wat boter tot ze glazig en een beetje zacht zijn.
  • Schil de aardappelen, snijd in stukken en stoof even mee met de ajuinen en prei.
  • Voeg 1 liter groentenbouillon en een laurierblad toe en laat 15 min pruttelen.
  • Was intussen de winterpostelein en snijd in stukken (anders gaat uw mixer het niet zo leuk vinden).
  • Voeg de winterpostelein toe aan de soep en laat nog een 5-tal minuutjes meekoken.
  • Vis het laurierblad eruit en mix de soep fijn.
  • Kruid naar smaak met peper en zout.
  • Werk af met wat fijngesnipperde peterselie.