Ingrediënten
- 2 bussels winterpostelein
- 1 prei
- 1 à 2 aardappelen (afhankelijk van de grootte)
- 2 ajuinen
- Paar takjes peterselie
- Peper en zout
- Laurierblad
- 1 l groentenbouillon
Bereiding
- Schil de ajuinen, spoel de prei en snijd beide in stukken.
- Stoof de ajuinen en de prei in wat boter tot ze glazig en een beetje zacht zijn.
- Schil de aardappelen, snijd in stukken en stoof even mee met de ajuinen en prei.
- Voeg 1 liter groentenbouillon en een laurierblad toe en laat 15 min pruttelen.
- Was intussen de winterpostelein en snijd in stukken (anders gaat uw mixer het niet zo leuk vinden).
- Voeg de winterpostelein toe aan de soep en laat nog een 5-tal minuutjes meekoken.
- Vis het laurierblad eruit en mix de soep fijn.
- Kruid naar smaak met peper en zout.
- Werk af met wat fijngesnipperde peterselie.