Het leukste seizoen in onze vierde serre is officieel aangebroken WANT we kunnen van alles dat er staat beginnen oogsten. De aubergines hangen te blinken in 3 kleuren: paars, graffiti en wit. De paarse en graffiti zijn gelijkaardig van smaak, maar de witte is duidelijk anders en zachter van smaak. Persoonlijk ons favoriet auberginekleurtje 🙂

Ook de paprika’s zijn er in het groen, wit en paars. De paarse is een nieuwigheidje van dit jaar om zo ook in het begin van het seizoen al iets anders dan groene paprika in het aanbod te hebben. Wist je dat we een deel van de paprika’s groen moeten oogsten om zo ons planten wat te sparen? Want het kleuren van een paprika van groen naar rood, geel of oranje duurt ongeveer even lang als het vormen van een nieuwe groene vrucht. Dus door ze groen te eten help je onze planten om energie over te houden, hoe cool is dat 🙂 Zelfde redenering gaat op voor zoete puntpaprika.

En dan onze vedetten van de serre: de tomaten! Letterlijk in alle vormen, maten en kleuren dus niet alleen een plezier voor het oog, maar ook voor de smaakpapillen. Meer dan 20 soorten hangen te pronken! De snelheid van rijpen is heel moeilijk in te schatten dus voorlopig nog niet in de pakketten, maar bestel ze zeker bij als jullie het water in de mond gekregen hebben 🙂

Verder ligt de productie van onze champignonboer uit Meulebeke stil tot ergens in oktober. Dat betekent dus dat we tijdelijk een minder continu aanbod aan champignons gaan hebben en dat het tot oktober witte champignons gaan zijn. 

In fruitland zijn onze aardbeien toch rapper dan verwacht zo goed als op. Gelukkig zagen we wel dat ons kleinfruit rijp is dus frambozen, stekelbessen in het groen en rood, rode bessen en witte bessen zijn nu te plukken op ons veld of te bestellen in je pakket. Blauwe bessen hebben we zelf niet wegens onze grond die daar niet geschikt voor is, maar die kopen we aan in Dentergem dus ze komen van niet ver.

Tot slot nog even vermelden dat we het over ons hart gekregen hebben om een weekje verlof te pakken dus de week van 21 juli kunnen er geen pakketten besteld worden. 

Voor de mensen die afhalen op vrijdag bij Bokaal: Bokaal is in de zomermaanden niet open op vrijdag, wel op zaterdagochtend. Dus jullie kunnen verder bestellen voor de vrijdag, maar er dan pas op zaterdagochtend achter gaan.

Warme oproep: in de zomermaanden zijn velen op verlof, maar hebben wij ook veel groenten in het aanbod. Bij deze dus een warme oproep om vrienden, familie, kennissen, … aan te moedigen om eens bij ons groenten te kopen in de zomermaanden zodat we de verlofperiode kunnen overbruggen met zo min mogelijk overschotten. 

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder