We zijn terug van even weggeweest en het mag gezegd: we hebben er ferm deugd van gehad 🙂 Om toch een beetje in de sfeer te blijven zijn we in een tent gaan slapen op een boerderij in Nederland. Heel gezellig, maar helaas ontdekten we te midden van onze eerste nacht dat Mazzel spoorloos verdwenen was. Die had zich tussen de tentzeilen gemurweld en was zo op eigen houtje de streek in den donkeren wat beter gaan verkennen. Stresspiekske bij ons en dat van 1u30 tot 3u33 om precies te zijn. Na de hele buurt wakker geroepen te hebben met zijn gemazzel, vonden boer en hond elkaar een paar kilometer verderop terug. Eind goed, al goed 🙂

Dit gezegd zijnde gaan we over naar het groenselnieuws van de week en ook daar kunnen we veel over vertellen. Kort samengevat is er vanalles à volonté dus tomaten en snoeptomaten: check! Het wekelijks smullen van de lekkerste tomaten van Ardooie kan eindelijk weer beginnen. We hebben er wat langer op moeten wachten dan andere jaren, maar dan gaan we er nog dat tikkeltje extra van genieten.

Ook de kolen zijn veel veranderd op een week en er zijn verschillende plantingen tegelijk klaar dus bloemkool wit en broccoli à volonté. Voor de liefhebbers van paars zijn er ook nog de laatste paarse bloemkolen. Ook courgettes en komkommers à volonté dus eigenlijk wil dat gewoon zeggen dat het tijd is voor verse spaghettisaus of moussaka ofzo want ook de aubergines groeien goed.

Het mindere nieuws dat we helaas ook vastgesteld hebben is dat er ondanks het naarstig gepluk van Coloradokevers vorige week, nog steeds heel wat exemplaren te spotten zijn op ons patatten. Heb je zin om te komen helpen vangen of ken je iemand die dat graag eens zou doen? Kom dan zeker eens langs. Hoeft niet lang te zijn want zelfs op een kwartiertje kan je al heel wat beestjes vangen. En ieder gevangen beestje wordt geen kever, legt geen massa eitjes en eet volgend jaar ons patatten niet op. Dus zelfs een kleine hoeveelheid kevers/larven wegvangen, maakt voor ons een groot verschil. En wij hebben momenteel nog steeds te weinig tijd dus alle hulp bij dit werkje is welkom. Helpen wieden mag uiteraard altijd ook, maar is misschien net dat tikkeltje minder spannend 😉

In fruitland is het even gedaan met de Italiaanse kiwi’s, maar gelukkig is er ander lekkers genoeg uit die contreien om te compenseren. Het rook goed in onze meloenenserre dus onze eerste eigen Charentais meloenen zijn er (nog heel beperkt in aantal wel). Voor de watermeloenen doen we eerstdaags onze tok tok toer en als die hol klinkt is het in orde. Al proeven we uiteraard voor de zekerheid ook eens voor 😉

PS: sturen jullie familie/vrienden/kennissen achter de lekkerste tomaten zodat de overschot beperkt wordt? Er is hoeveelheidskorting dus start to make passata 😀

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder