Afgelopen week hebben we mooie vorderingen gemaakt in het verminderen van de hoeveelheid onkruid op ons veld. Joepie, eindelijk! We hebben ondertussen even genoeg vocht gekregen en hopen nu op een droog weekje zodat we onze groene vlaktes verder kunnen aanpakken met wat minder aarde die blijft plakken aan onze kapper want dat weegt 😉 En na een paar droge dagen zouden we weer kunnen planten met de machine in plaats van met de hand, wat zeer bevorderlijk is voor de snelheid van vooruitgang 😉

Op ons veld vonden we prachtige paksoi, echt mooie grote exemplaren dus van waar voor je geld gesproken 🙂 De broccoli’s zijn heel goed geminderd, waarvoor dank. Hopelijk hebben ze gesmaakt! Onze tomaten hebben genoten van de paar mooie dagen en kleuren weer wat sneller en ook de aubergines zijn op toeren en doen het goed. Onze oranje zoete puntpaprika’s zijn een nieuwigheidje van het jaar en wij zijn alvast fan. Ze zijn ongeveer half zo groot als een standaard zoete puntpaprika, maar hebben net iets steviger vlees en zijn superzoet. Ideaal om uit het vuistje te eten en van de kleur alleen al word je vrolijk!

In fruitland zijn er nieuwe Guyot peren, niet te vergelijken met een klassieke Conférence peer, maar zeker niet mis. Het proberen waard. Ook de nieuwe appeltjes sijpelen stilaan in het aanbod en we testen ze voorzichtig uit.

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder