Wat er vorige week uitzag als redelijk onkruidvrij, staat deze week helaas terug vol kruiden die we liever niet willen 🙁 De positieve kant is wel dat het groeizaam weer is, maar het zou toch leuker zijn mochten we langer dan een week zien waar we de week ervoor veel tijd in gestoken hebben. Gelukkig is het in de serres droger en het onkruid dus heel wat minder dus laten we daarop focussen 🙂

De serres genieten van de warmte van de zon dus dat wil zeggen nog steeds veel snoeptomaten, grote tomaten, aubergines en paprika’s en dat alles in veel verschillende kleuren, vormen en maten. Buiten op het veld vinden we naast onkruid gelukkig ook heel wat mooie gewassen zoals spitskool en een nieuwe reeks warmoes die oogstklaar is.

Supercool en geen last van het onkruid is onze eigenste zoete maïs of suikermaïs. Vakkundig voorgeproefd door onze oudste dochter en eeeeeeel lekker bevonden. Voor de mensen die niet meteen weten wat daarmee te doen, hebben we alvast een gouden tip. Kraak de maïs in 2 of 3 en leg hem in een kommetje met een bodempje water. Leg er een bordje of ander deksel op en steek het 2 minuten in de microgolf. Dan is ie gaar en smullen maar 🙂 Superlekker als snel aperitiefhapje! Voor de liefhebbers vermelden we graag nog even dat het boerenkoolseizoen ook opnieuw van start gegaan is dus wie fan is van die bladeren kan ze vanaf nu toevoegen in z’n pakket 🙂

In fruitland hebben we alweer nieuw en goed nieuws uit onze meloenserre. Pom pom pom de honingmeloenen zijn oogstklaar. We hebben er zonet (heel letterlijk te nemen) eentje voorgeproefd en we zijn het unaniem eens dat hij zijn naam niet gestolen heeft. Heerlijk zoet en toch verfrissend knapperig tegelijk. En dat gerijpt op Ardooise grond met dank aan de zon. Een exemplaar weegt gemiddeld een kleine 2 kilo, maar wees er maar zeker van dat dat rapper op gaat zijn dan je denkt eens je de smaak geproefd hebt 🙂

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder