Tadaaaaa, hier zijn we met onze eerste groenselupdate van het jaar 🙂 Vooreerst willen we jullie allen een heel gelukkig nieuwjaar wensen met bovenal een goede gezondheid! Op naar een nieuw jaar boordevol lekkere groentjes! Wij hebben er alvast zin in om daarvoor te zorgen 🙂 En als jullie zin hebben om die bij ons te kopen, dan hebben we een super deal waar iedereen blij van wordt 😀

2024, dat is het zesde jaar van ons boerenavontuur op ’t Oostgoed. Amai wat vliegt de tijd! Komt het jullie ondertussen bekend voor dat ons voornemen zo ongeveer ieder jaar is om minder onkruid te hebben? Wel, het feit dat dat ieder jaar opnieuw een voornemen kan zijn, wil stiekem zeggen dat we daar het voorgaande jaar niet helemaal in geslaagd zijn 😉 Gelukkig vatten we dat niet zo zwaar op als het klinkt, want als boer weet je dat je het weer niet in de hand hebt. Maar voor 2024 hebben we allerhande machientjes klein en groot voor ons onkruid te lijf te gaan. En de boer heeft nu fulltime versterking van de boerin dus alst nu nog niet gaat lukken, gaan we een goede uitvlucht moeten verzinnen. We houden jullie op de hoogte. We kunnen alvast met veel blijheid vertellen dat we momenteel zeer tevreden zijn met de huidige onkruidtoestand.

We hebben genoten van ons twee weekjes vakantie, al was er met die twee klein pagadders en ons zwart wit enthousiast geval weinig sprake van rust. Maar het gevoel van niets moet en we zien wel was hetgeen zorgde voor ons vakantiegevoel. Ons veld hebben we geen twee weken kunnen missen, want het was winderig en nu koud. De wind zorgde ervoor dat er een serredeur gaan vliegen was, dus moest dat zo rap mogelijk hersteld worden want dekentjes leggen over gewassen die niet graag koud hebben met een ontbrekende deur en veel wind is niet zo efficiënt 😉

Verder lopen de spaghettipompoenen en de oranje hokkaido’s stilaan op hun einde dus als je die nog eens wil, best niet te lang twijfelen. Daarna verschijnen andere pompoenen op het toneel, maar daarover volgende keer meer.

In fruitland verandert er weinig in het winterse aanbod, maar gelukkig is er voldoende variatie in het vitamine C aanbod dus we doen ons best om het niet te eentonig te maken.

Soep van de week = wortelsoep.

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder