Hebben jullie gezien hoe modern jullie groenselboeren in 2024 geworden zijn? Na 6 jaar hebben we eindelijk een echte kassa met rekeningskes.

Januari, dat is een maand waar we heel flexibel kunnen zijn in wat we doen op het veld. Het kruid groeit nog niet snel dus het komt niet op een dag aan om te wieden. En als het koud is groeit alles extra traag dus gebruiken we de stilte voor de storm om te plannen en te organiseren. Stocktelling van ons uitgebreid gamma zaden en onszelf intomen om dat gamma niet te veel extra uit te breiden 😉 Al zien we ieder jaar in de boekskes wel weer iets nieuws dat we eens willen proberen.

Aangezien er momenteel voldoende water is, maken we van de gelegenheid gebruik om onze leeggemaakte tomatenserre weer op het gewenste vochtniveau te brengen. De grootste uitdaging daarbij is om ons kindjes wijs te maken dat het in de winter niet de ideale moment is om onder die sproeier te gaan staan. Veldsla blijven we planten om nog enkele maanden een zo continu mogelijk aanbod van dat lekkers te hebben. En verder hopen we komende week eens te kunnen beginnen aan onze lijst van winterwerken die ons leven in de zomer wat minder druk kan maken.

In het aanbod kunnen we nog steeds een heel gevarieerd aanbod van kolen, knollen en bladgewassen aanbieden. Het feit dat de meeste groenten nog steeds van eigen teelt zijn, wil zeggen dat we onze teeltplanning redelijk op punt staat dus daar zijn we blij om. We zijn blij dat we ons voornemen van vorig jaar om in 2023 wel eigen wortels te hebben, kunnen waarmaken hebben. Ons worteldoel voor 2024 mag dan ook iets ambitieuzer dus we gaan voor meer en langer eigen wortels want ze zijn zooooo lekker (en wij eten stiekem keigraag wortels).

In fruitland hebben we een nieuwe schattigaard in het aanbod, nl. de kumquatjes. Mini appelsientjes die je met schil en al kan opeten en de grootte hebben van een klein paaseitje 🙂

Soep van de week = champignonsoep.

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder