We kunnen met plezier melden dat we afgelopen week bergen verzet hebben en dat is heel letterlijk te nemen 😉 We hebben namelijk een deel van onze geulen die we gegraven hadden voor de installatie van de waterleiding weer dichtgegooid en dat wel met de bergen aarde die ernaast lagen zeker 🙂

Ons teeltplan heeft afgelopen week ook een bocht van 180 graden gemaakt want bij gebrek aan droog weer om buiten te beginnen planten, hebben we de kolen die voorzien waren voor buiten een plekje in de serre gegeven. En daarvoor moest natuurlijk plaats gemaakt worden dus onze kipjes hebben bergen groenigheid gekregen waar ze wel even zoet mee gaan zijn. Laat het ons lenteschoonmaak noemen 🙂

De opkweek van ons tomaten gaat met dit mooie weer en de warme temperaturen ook heel snel. Dus moet er plaats gemaakt worden in onze tomatenserre want daar staan nog wat voorjaarsteelten die oogstklaar zijn. Je doet ons deze week een heel groot plezier met radijsjes, paksoi en de eerste groene eikenbladsla van het seizoen te kopen want die staan in onze weg om tomaten te planten. Van een strakke teeltplanning gesproken 😉

In de andere serres groeit de spinazie sneller dan we ze kunnen plukken dus we zouden graag een inhaalbeweging maken met de pluk dus liefhebbers van spinazie: smullen maar want in de zomer is er geen spinazie. Ook snijsla is nu zalig om samen te stellen en we beloofden vorige week eens te tellen hoeveel soorten er in onze snijsla zitten en het zijn er pom pom pom welgeteld 11 dus gevarieerd groentjes eten kan al met enkele happen snijsla mix tussen de boterhammekes.

In fruitland lopen de Belgische peren op hun einde en dat is te merken aan de prijs. Blauwe bessen zouden er eindelijk voldoende moeten zijn dus we proberen ze nogmaals te bemachtigen.

Soep van de week = romige raapsteeltjessoep.

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder