Het is ondertussen eind april en op ons veld buiten is er nog amper iets in de grond geraakt wegens de aanhoudende nattigheid. En wat erin geraakt is, amuseert zich niet bijzonder want nat, koud en winderig zijn niet meteen de beste groeiomstandigheden. Wij beginnen dus stillekes aan heel hard te hopen op droogte want we kunnen ons niet blijven bezighouden in onze serres en met lede ogen aanzien hoe ons plantgoed staat te snakken om grond om zich heen te voelen.

Maar los daarvan zijn wij heel contente boeren want tegen al onze verwachtingen in zijn zo goed als al onze winterbloemkolen al de deur uit. Dat wil dus zeggen dat jullie massaal genoten hebben van die witte smaakbommen. En het grootste geluk van een boer is een moeilijke teelt die onder moeilijke winteromstandigheden toch lukt EN dan het feit dat dat werkt echt geapprecieerd wordt door ze verkocht te krijgen 🙂 Dus een dikke dankjewel daarvoor! 

En wat de boerin (die de teeltplanning voor haar rekening neemt) in heel dat bloemkoolverhaal ook zalig vindt, is dat er nog een derde ras van winterbloemkool bestaat dat nog eens 2 weken langer moet groeien. We teelden deze winter voor het eerst twee rassen, dus voor volgend jaar worden het de drie rassen die ons veld in de winter bedekt zullen houden. En nieuwigheidjes proberen, dat is altijd leuk en spannend 🙂

En dan wordt het na de winter hoog tijd om eindelijk over ons tomaten te beginnen. We zijn al twee maanden bezig met de opkweek van die gasten en het wordt nu stillekes aan tijd dat ze onze serre beginnen bevolken. De 70 vroege planten hebben de winterprik goed doorstaan dus dat is leuk. Voor komende week staat er op het programma om de rest van de planten in de grond te steken. We gaan wel wat planten op overschot hebben, maar weten nu nog niet exact hoeveel. Dus als je nog op zoek bent achter lekkere tomaten voor in je serre of iemand kent waar je daar een plezier mee zou doen, geef even een seintje en we houden wat planten aan de kant. 

In fruitland kan het weer kort: Belgische peren zijn heel moeilijk om nog aan te geraken. Wel nog een laatste keer bloedappelsien in het aanbod en dan hopen dat het weer snel betert zodat het zomeraanbod fruit er ook eindelijk komt.

Nog een boodschap van algemeen nut: op woensdag 1 mei werken wij gewoon zoals anders en is ons winkeltje dus gewoon OPEN 🙂

Soep van de week = soepje van lenteraapjes. 

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder