Serre afgewerkt en eerste groenigheidjes erin

We zijn ondertussen twee weken in het bezit van onze tweede serre. Recentelijk afgewerkt met deuren want dat is iets handiger dan onder plastiek kruipen om binnen te gaan ? Ze heeft een tweede reeks windstoten goed overleefd dus ons vertrouwen in de constructie is groot genoeg om ze officieel in te wijden met plantjes. De eerste groentjes zijn gezaaid en onze overwinterbloemkolen zijn uitgeplant. Voor de oogst daarvan zullen we nog even geduld moeten hebben. De spinazie die er ook al staat, verwachten we op kortere termijn te kunnen oogsten en daarmee zal de lente op ’t Oostgoed ingezet worden.

Eerste wekelijkse groentepakketten zijn zaterdag een feit

Onze eerste flexibele groentepakketten met voorafbetaling worden zaterdag klaargemaakt en opgehaald. Daarmee is ons systeem van wekelijkse pakketten officieel ingewijd. Benieuwd wat je deze week in de pakketten vindt? We zullen het verklappen! Paksoi, palmkool, prei, pompoen en een mix van verschillende soorten snijsla. Uiteraard aan te vullen of te schrappen naar eigen voorkeur. Een lekker en snel receptje met palmkool vind je onderin deze nieuwsbrief. Een tip om meer receptjes met palmkool te vinden is zoeken op zijn Italiaanse naam ‘Cavolo nero’.

Het begint serieus te kriebelen om te zaaien

Nu de dagen weer goed beginnen lengen en we ‘winterse’ temperaturen van rond de 10°C hebben, beginnen onze vingers te kriebelen om vanalles te zaaien. We weten dat het voor veel dingen nog aan de vroege kant is, maar radijsjes, spinazie en veldsla zouden moeten lukken dus die zitten al in de grond. Zaad bestellen is ook een typisch winters werkje en we hebben ons uitgeleefd met de tomaten. Wie het vorige zomer al moeilijk vond om te kiezen tussen onze 7 soorten tomaten, zal het komende zomer niet makkelijker vinden want we hebben nog een paar extra soorten in petto. Snoeptomaatjes zullen we hebben in het rood, geel en zwart.  De grote tomaten in het rood, roze, zwart, geel en groengeel gestreept. Kleurenpracht op je bord en een pallet aan verschillende smaken gegarandeerd ?

Categorieën: Nieuwtjes

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder