Volgende week, van 14 mei tot 22 mei 2022, is het Week van de korte keten. Het ideale moment om wat we doen op ’t Oostgoed eens in de kijker te zetten want we zijn natuurlijk een op en top korte keten bedrijf. Op woensdag 11 mei en op zaterdag 14 mei houden we daarom open velddagen met rondleidingen die starten om 14u30 en om 16u30.

Wat kan je verwachten?

Een toertje op ons veld samen met den boer waarbij we je laten kennismaken met onze manier van biologisch boeren. Je komt er onder andere te weten wat biologisch boeren juist inhoudt, welke technieken we gebruiken om het onkruid onder controle te houden, welke groentjes nu volop in het seizoen zijn en wat de uitdagingen zijn die bio met zich meebrengt. Ook vertellen we je graag meer over de verschillende mogelijkheden om onze groentjes via de kortste keten tot op jouw bord te krijgen. Er is uiteraard ook ruimte voor vragen.

Heb je zin om zelf de handen uit de mouwen te steken, dan kan dat zeker want in onze serres is er al vanalles oogstklaar. De eerste aardbeitjes zijn ongetwijfeld de blikvangers en smaakbommetjes van het moment. Daarnaast zijn er ook al heel wat lentetoppertjes te plukken. Er is geen abonnement nodig voor onze zelfpluk en je betaalt gewoon voor wat je meeneemt. Heb je geen tijd of zin om zelf te plukken, dan kan je onze groentjes kopen die vers geoogst klaarliggen in ons veldwinkeltje in den ast recht tegenover het veld. Een gebouw met een verhaal dus ook daar dieper op ingaan behoort tot de mogelijkheden. Kortom, een boeiende namiddag gegarandeerd!Wedstrijdlotjes 

Ook leuk om weten is dat we van 14 mei tot 22 mei wedstrijdlotjes uitdelen per aankoopschijf van 10 euro. Je maakt hiermee kans op een van de 30 waardebonnen vol West-Vlaamse streekproducten. Meer specifiek wordt het volgende verloot:

– 5 waardebonnen van 100€ voor een etentje bij een Lekkere Westen chef
– 10 waardebonnen van 40€ voor een duo hoevepicknick 100% West-Vlaams
– 15 waardebonnen van 30€ voor 100% West-Vlaamse hoeve- en streekproducten


Praktisch

Wat?
Rondleiding op ons veld met allerlei boeiende weetjes over bio boeren en info over hoe die groentjes via de kortste keten op jouw bord kunnen komen

Wanneer?
– Woensdag 11 mei om 14u30 en om 16u30 (zelfpluk en veldwinkel doorlopend open van 10-12u en 13-18u)
– Zaterdag 14 mei om 14u30 en om 16u30 (zelfpluk en veldwinkel doorlopend open van 10-12u en 13-18u)

Waar?
Oosthoekstraat 11, Ardooie
Categorieën: Nieuwtjes

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder