Het is gebeurd! Met wat vertraging zijn onze zaden voor komend seizoen besteld. Ieder jaar opnieuw een hele klus om uit te vissen welk zaad we nog genoeg hebben en wat we moeten bijkopen. Om dan nog te zwijgen over het belangrijkste: kijken welke nieuwe speciallekes we kunnen kweken 😀 En zo heeft den boer de afgelopen week zitten kijken naar zijn groot en klein vrouwtje die dolgelukkig boekjes van voor naar achter bladerden en weer naar voor en …

Op het veld is het voorlopig nog kalm dus tracht den boer wat winterwerkjes van zijn lijstje te schrappen. Onze laatste nieuwe serre staat bijna op punt dus dit jaar zullen de tomaten geplant worden in een serre in plaats van enkel met plastiek boven hun kop 🙂 Nu het zaad besteld is hopen we nog een strak teeltplan op punt te stellen om voor het vijfde jaar op rij te proberen wat minder onkruid te hebben. Voordeel van onkruid is wel dat dat een vanzelf groeiende groenbemester is 😉 Niet helemaal de bedoeling, maar we proberen er toch het positieve in te zien.

Nog steeds een mooi winters aanbod waar heel wat lekkers mee te doen valt! Wij aten deze week voor het eerst in lang nog eens schorseneren in een kruidenkorstje van fijn gemalen snijsla en het mag gezegd: dat was lekker 🙂 We hebben een nieuw vastkokend patatje dat niet rood van schil is in het aanbod: Agila. Lekker patatje!

In fruitland begint het einde van de Spaanse avocado’s te naderen dus als je die graag nog eens hebt, bestellen die handel. Aangezien het volop appel en peer seizoen is, hebben we eens wat extra soorten in het aanbod. De Greenstar is een friszure appel met zoals de naam al doet vermoeden een groene schil. In perenland is Lucas de nieuwkomer, maar de smaak omschrijven is moeilijk dus als je het wil weten is proeven de boodschap 🙂

Soep van de week = pastinaaksoep.

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder