Den boer is druk bezig met aftellen want nog 1 week en de eerste plantjes van het jaar komen toe. Ondertussen worden de nodige voorbereidingen getroffen om die met open armen te ontvangen. Dus den boer heeft al veel tijd in de serres doorgebracht. Wieden, water geven, spitvorken en af en toe een koffietje drinken om te bekomen 🙂

De pompoen die we deze week graag eens in de kijker zetten is de Sweet Dumpling. Een klein pompoentje dat er supermooi uitziet waardoor veel mensen denken dat het een sierpompoen is. Maar niets is minder waar want onder die mooie schil zit heerlijk zoet, licht oranje vruchtvlees verstopt. Net zoals zijn soortgenoten is hij op heel veel verschillende manieren te gebruiken. Het grote voordeel van deze kleine pompoentjes is dat ze supergoed bewaren. Je kan ze dus eerst als decoratie gebruiken en als je er beu op gekeken bent eet je ze op. Twee keer genieten voor dezelfde prijs 😉

In het aanbod nog voldoende winterse toppers in het aanbod. Geen inspiratie wat ermee te doen? Voor veel soorten geldt dat ze superlekker zijn als je ze gewoon roostert in de oven. Pompoen + koolrabi+ zoete patat + patat oftewel hetgeen we toevallig in onze frigo tegenkwamen lag bij ons vandaag in de oven en het was lekker!

In fruitland doen ze mee aan Valentijn want er zijn zowaar Spaanse passievruchten 🙂 Verder nog steeds veel keuze aan Belgische appels en peren en Spaanse citrus.

Soep van de week = champignonsoep.

Categorieën: Pakketbrief

Ontdek meer van 't Oostgoed

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder